Alvarez & Marsal passeert 1.000 medewerkers in Europa

20 maart 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Wereldwijd adviesbureau Alvarez & Marsal (A&M) heeft in Europa de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt, waarbij het zijn personeelsbestand binnen de regio heeft weten uit te breiden naar meer dan 1.000 professionals.

Alvarez & Marsal betrad Europa voor het eerst in 2001, zo’n twintig jaar nadat het kantoor in New York was opgericht door Tony Alvarez II en Bryan Marsal. Sindsdien heeft Alvarez & Marsal zijn footprint in Europa geleidelijk aan weten uit te breiden, waarbij het managementconsultancy-kantoor de afgelopen twee jaar zijn groei heeft versneld.

Organische groei

Volgens Antonio Alvarez III, Managing Director en A&M’s European Practice Leader, is het Europese personeelsbestand de “afgelopen twee jaar met meer dan 50% gegroeid”. Deze groei heeft het bureau weten te realiseren door een combinatie van organische groei van bestaande kantoren en de uitbreiding naar nieuwe markten en geografische regio’s.

Alvarez & Marsal passeert 1.000 medewerkers in Europa

De afgelopen twee jaar opende Alvarez & Marsal nieuwe locaties in Düsseldorf (Duitsland), Zürich (Zwitserland) en Stockholm (Zweden), en voegde het drie kantoren toe binnen zijn UK-operaties (in Birmingham, Leeds en Manchester). De UK is de grootste markt binnen Europa. Alvarez & Marsal beschikt binnen Europa nu over een totaal van 19 kantoren in 14 landen.

Tegelijkertijd heeft het managementconsultancy-kantoor zijn personeelsbestand ook in grote markten zoals Duitsland, Frankrijk, de Benelux, Italië en Spanje, evenals in Griekenland en Polen, met succes weten uit te bouwen. Zijn team in Parijs is de afgelopen anderhalf jaar nagenoeg verdrievoudigd naar het huidige aantal van 85 consultants en stafleden. De Nederlandse praktijk van Alvarez & Marsal is gegroeid naar een team van ongeveer 25 consultants.

Trots

“We zijn trots op onze groei en het doorbreken van de grens van 1.000 medewerkers in Europa”, geeft Antonio Alvarez III aan. “Dit is te danken aan de positieve resultaten die onze klanten hebben geboekt en hoe zij zich tot A&M hebben gewend voor onze leiderschapsbenadering en innovatieve oplossingen.”

“Wereldwijd telt Alvarez & Marsal zo’n 4.000 professionals, verspreid over vier continenten. Het kantoor is gespecialiseerd in management consulting en financial advisory-diensten. Daaronder vallen diensten op het snijvlak van fusies en overnames, schuldherstructurering, faillissementen, forensisch onderzoek en geschillen, bedrijfstransformaties, prestatieverbetering en verandermanagement.