Een vliegende start bij Deloitte met het S&O traineeship

18 maart 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Zo’n negen maanden geleden sloot Volkert Mencke zich aan bij Deloitte Consulting als trainee binnen de Strategy & Operations praktijk.

“Het was voor mij duidelijk dat ik de consultancy in wilde”, vertelt Mencke, om daar aan toe te voegen dat hij, op basis van zijn ervaringen de afgelopen periode bij het Big Four-kantoor, meent de “juiste keuze” te hebben gemaakt.

Traineeship Strategy & Operations

Mencke startte binnen het traineeship programma van de Strategy & Operations praktijk van Deloitte Consulting. Dit programma bestaat uit drie rotaties van elk een half jaar bij een afdeling, waardoor trainees kennismaken met het Business Model Transformation-, Business Process Transformation- en Supply Chain & Strategy-team.

Inmiddels heeft Mencke zijn tijd bij het Business Model Transformation-team afgerond. Dit team houdt zich bezig met het ontwerpen, implementeren en optimaliseren van businessmodellen en het optimaliseren van het kostenplaatje van bedrijven om toekomstplannen mogelijk te maken.

Volkert Mencke, Analyst bij DeloitteMomenteel doet hij ervaring op binnen het Supply Chain team. Het project waar hij momenteel op gezet is, is nauw verbonden met de expertise van deze praktijk: het verbeteren van processen met als doel de klantbeleving of interne bedrijfsvoering naar een hoger niveau te tillen. Mencke: “Ik help een van de grootbanken haar productportfolio toekomstbestendig te maken. Dit doe ik in een multidisciplinair team van Deloitte en met directe exposure naar de directie en management van de bank.”

Trainees bij Deloitte krijgen ook de mogelijkheid om te werken voor sociale ondernemingen. Zo het eerste sociale project waar Mencke aan heeft gewerkt voor een stichting. Het betrof een pro-bono project vanuit Deloitte, als onderdeel van de mvo-agenda van de organisatie. “We hebben de stichting geholpen met haar plannen voor de komende drie jaar om nog meer mensen te kunnen helpen. Erg leuk om mee te maken hoe Deloitte haar kennis beschikbaar stelt voor maatschappelijke projecten”, laat Mencke weten.

Afwisseling en uitdaging

Het is bovengenoemde afwisseling in het werk, die Mencke in zijn baan wilde terugvinden en terugkijkend, stelt hij dat zijn rol een zeer goede match is gebleken met zijn persoonlijkheid en ambities (“ik heb een brede interesse”). Mencke voegt toe: “Het traineeship biedt de kans om verschillende teams binnen Deloitte te leren kennen en om aan verschillende vraagstukken bij hele wisselende klanten te werken.”

Het traineeship vormt daarnaast een ideale opstap om er achter te komen wat een volgende logische stap in iemands loopbaan kan zijn. Want er zijn zo veel verschillende richtingen in consultancy – vooral bij Deloitte zelf, een van de grootste consultancyorganisaties ter wereld en in Nederland de grootste speler in de markt. Mencke: “Je leert hiermee welk vakgebied, afdeling en team het beste bij je past.”

Mencke maakte voor het eerst kennis met Deloitte en het S&O traineeship tijdens een inhouse dag. De jonge consultant besluit: “In mijn ogen is het traineeship dus de beste manier voor een vliegende start binnen Deloitte na het studeren.”

Werken als Strategy & Operations trainee voor Deloitte? Bekijk de vacature op de site van Deloitte.