Marieke van Oostveen krijgt rugnummer 33 bij De Selectie

11 maart 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Bij consultancykantoor De Selectie heeft ieder teamlid een rugnummer. Sinds kort wordt rugnummer ‘33’ gedragen door Marieke van Oostveen, de nieuwe Adviseur Organisatieontwikkeling van het bedrijf.

De Selectie is een organisatieadviesbureau gevestigd in de Utrechtse wijk Hooch Boulandt Moreelsepark, die grenst aan de binnenstad en het stationsgebied. Het bedrijf ondersteunt klanten onder meer op het gebied van strategie, positionering, marketing en verandermanagement: “Wij bieden een integrale oplossing. En spelen altijd om te winnen”, aldus het bureau. Sinds enkele weken draagt nieuwe ‘speelster’ Marieke van Oostveen bij aan deze missie van De Selectie. 

Bij het adviesbureau mogen alle medewerkers zelf een rugnummer kiezen. Zo ook Van Oostveen, die haar keuze toelicht: “33 is het getal van de verbinding. Samenspel, waarin je elkaar aanvult, uitdaagt, inspireert en de confrontatie en kwetsbaarheid niet uit de weg gaat, daar word ik blij van. Daarnaast staat ‘33’ voor de stad Amersfoort, waar allebei onze kinderen geboren zijn. En ik ben Formule 1-fan, dus ‘33’ staat voor mij ook nog voor Max Verstappen. Zijn toewijding, focus, zelfverzekerdheid en duidelijke communicatie inspireren mij.”

Marieke van Oostveen krijgt rugnummer 33 bij De SelectieBinnen De Selectie, waar inmiddels zeven professionals werkzaam zijn, vervult Van Oosten de rol van Adviseur Organisatieontwikkeling en Specialist Veranderkunde. Ze legt uit waarom ze specifiek voor dit adviesbureau heeft gekozen: “Wij hebben elkaar gevonden in de manier waarop wij tegen vraagstukken aankijken. Met elkaar doen wat er moet gebeuren om resultaten te behalen, zonder hokjes en zonder poespas.” 

Van Oostveen licht haar keuze voor De Selectie verder toe: “Als freelancer ben ik het afgelopen jaar op onderzoek gegaan, omdat ik het naast mijn zelfstandigheid ook belangrijk en prettig vind om samen te werken. Met de spelers van De Selectie ervaar ik een klik en het vertrouwen om, zonder dat we van tevoren precies weten wat we tegenkomen in deze vorm van samenwerken, met elkaar aan de slag gaan.” 

De nieuwe medewerker van De Selectie legt uit waar haar kwaliteiten liggen: “Daar waar er ‘gedoe’ is of wordt verwacht, ben ik op mijn best. Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen belangrijk vinden, geef ruimte aan wat er speelt en begeleid het proces om samen te werken aan resultaat. Vaak is dat in de rol van procesbegeleider, gespreksleider, coach of adviseur, waarbij alles erop gericht is om het beste uit de samenwerking tussen verschillende betrokkenen te halen.” 

Na een doctorale studie Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam begon Van Oostveen haar professionele carrière bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) als Projectleider Kijk- en Luisteronderzoek, een functie die ze twee jaar bekleedde, waarna ze binnen de NPO acht jaar de rol van Communicatieadviseur vervulde. Hierna zette ze zich meer dan tien jaar in als (zelfstandig) adviseur bij diverse publieke organisaties en Nederlandse gemeenten.