Saskia Bouter sluit zich aan bij veranderbureau RibbonWood

02 maart 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

RibbonWood, een boutique adviesbureau uit Amsterdam gespecialiseerd in het implementeren van organisatieverandering, heeft een nieuwe Partner benoemd: Saskia Bouter.

Saskia Bouter is een professional met jarenlange ervaring in transformatie en professionalisering van organisaties, leiders en teams. Oorspronkelijk opgeleid tot jurist, is ze verder geschoold als coach/counselor, bedrijfskundige en begeleider van organisatieopstellingen.

RibbonWood is verheugd over de komst van de nieuwe Partner en de kwaliteiten die zij meebrengt. “Saskia brengt ritme, focus, plezier en duurzaam resultaat. Altijd in verbinding met de mensen, de organisatiedoelstellingen, de strategische en de digitale agenda”, aldus het bureau. “Saskia is praktisch en hands-on in het implementeren van de strategie en zet haar ervaring en kennis graag in om samen met de klant te bouwen aan een wendbare en toekomstbestendige organisatie.”

Sterk trackrecord

Bouter begon haar loopbaan in 1993 als bedrijfsjuriste bij Coopers & Lybrand, het huidige PwC. Vervolgens werkte ze als consultant en coach bij computergigant IBM, waarna ze in verschillende functies actief is geweest voor ov-chipkaartbedrijf Trans Link Systems en bouwbedrijf VolkerWessels.

In de periode daarop vervulde ze vooral interimopdrachten voor auto-importeur Pon, cosmeticaconcern Rituals en stichting Microkrediet voor Moeders. Gedurende haar carrière heeft Bouter veel ervaring opgedaan met HR- en organisatieontwikkeling, de laatste jaren is ze vooral actief met digitale transformatie en innovatie en heeft ze onder meer gewerkt voor apothekersketen Mediq, online vastgoedplatform RealNext en adviesbedrijf SUMUS.
Saskia Bouter, Femmeke Ruisch en Kees Lindhout - RibbonWoodHaar ruime ervaring heeft ze inmiddels meegenomen naar RibbonWood. Het Amsterdamse organisatiebureau, dat werd opgericht in 2009, is gespecialiseerd in het implementeren van verandering, veelal met een focus op gedragsverandering. Het bureau ondersteunt onder meer bij complexe transities, reorganisaties, organisatieontwikkeling, organisatieverandering, coaching en voortdurend verbeteren.

RibbonWood mag tot zijn klantenkring vooraanstaande bedrijven rekenen. Zo werkt het onder andere voor Achmea, AirFrance/KLM, Allianz, AMC, APG, ASR, ASVZ, Conclusion
, Crédit Agricole Consumer Finance Netherlands, Equens, Essent, Gasunie, Geld Service Nederland, Gemeente Almere, Gemeente Amsterdam, Gemeente Woerden, Graydon, KPN, Ministerie van BZK, Ministerie van IenW, Ministerie van JenV, NEA, Nedtrain, NS, RDW, The Future Group en Vereniging Hogescholen.

Volgend op haar benoeming, maakt Bouter nu deel uit van het partnerteam van RibbonWood, dat verder bestaat uit Femmeke Ruisch – een ervaren HR-leider afkomstig van bedrijven als SHV, GrandVision en KPN – en Kees Lindhout – oprichter van RibbonWood en een expert op het gebied van onder meer programmatisch veranderen, besturingsvraagstukken en digitale transformatie.