IV experts helpt Infoland met uitvoeren van fysieke trainingen

13 februari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Softwarebedrijf Infoland is een samenwerking aangegaan met advies- en trainingsbureau IV experts. Als onderdeel van het partnership zal IV Experts de softwareleverancier uit Veldhoven helpen met het opzetten en uitvoeren van een praktijk voor fysieke trainingen.

Infoland levert softwareoplossingen voor integraal kwaliteitsmanagement en risicomanagement aan organisaties in uiteenlopende branches, waaronder partijen als Essent, JDE, Maastricht UMC, Rijnstate en Vitens, en een aantal ministeries. Om te ondersteunen bij de transitie naar het gebruik van de software, en om gebruikers te helpen continu op de hoogte te blijven van alle mogelijkheden en de nieuwste updates, biedt Infoland online een curriculum van courses aan.

Fysieke trainingen aanbieden

Om vollediger tegemoet te komen aan de wensen van klanten, wil het bedrijf – dat sinds begin dit jaar geleid wordt door Marieke Kessels (de eerste topvrouw in de 22-jarige geschiedenis van het bedrijf) – nu ook een pallet aan fysieke trainingen gaan aanbieden.

Kessels licht toe: “Wij merken dat hier een serieuze behoefte ligt bij onze klanten.” Ze besloot hiervoor bewust een externe partij in de arm te nemen: “Met de kennis en kunde van IV experts, een advies- en trainingsbureau uit Arnhem gespecialiseerd in informatievoorziening en organisatieverandering, kunnen de trainingen worden ontwikkeld en verder geprofessionaliseerd.” 

IV experts helpt Infoland met uitvoeren van fysieke trainingen

De keuze heeft ook te maken met de wisselende vraag naar trainingen. Met een flexibele schil van expertise kan dit efficiënter worden opgevangen. Kessels zegt hierover: “De vraag naar trainingen is zo wisselend, dat we op elk moment moeten kunnen op- of afschalen. We hebben als het ware behoefte aan een flexibele laag en IV experts kan ons hier perfect bij ondersteunen.” 

Informatievoorziening op orde

Jorg Bolder, directeur bij IV experts, zegt over de samenwerking: “Onze trainers kunnen met hun kennis en kunde de juiste invulling geven aan de trainingen. Dat in combinatie met hun praktijkervaringen, zorgt ervoor dat zij in kunnen springen op situaties die men tegen gaat komen op de werkvloer. Het sluit dan ook perfect aan op onze ambitie; elke organisatie haar informatievoorziening op orde.”

De nadruk van de samenwerking ligt op de ‘iProva’ suite van Infoland. Dit systeem voor kwaliteitsmanagement ondersteunt de processen voor onder meer documentbeheer, incident-/ veiligheidsmanagement, integraal risicomanagement, auditmanagement, compliance en e-learning.