Arend van Houwelingen krijgt de taak om PlanMen te verdubbelen

06 februari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

PlanMen, een leverancier van workforce management-diensten, heeft Arend van Houwelingen aan boord gehaald om de ambitieuze groeidoelstellingen waar te maken. 

Arend van Houwelingen heeft de taak gekregen om het bureau “binnen een paar jaar te verdubbelen”, laat het bedrijf uit Doorn weten in een persverklaring. Arjan Spruijt, een van de medeoprichters van PlanMen, zegt over die ambitie: “Het directieteam van PlanMen heeft de doelstelling om de komende drie tot vier jaar door te groeien naar zo’n 150 medewerkers [van de circa 80 werknemers nu, red.]. Dat zal primair organisch zijn, maar overnames worden niet uitgesloten.”

Van Houwelingen is aangetrokken als chief executive officer, omdat er “ander leiderschap nodig is” voor verdere groei naar de volgende fase, geeft Spruijt aan: “Arend heeft in zijn loopbaan al eerder zo’n stijl groeitraject meegemaakt.”

Arend van Houwelingen - PlanMenDe medeoprichter doelt hiermee op de tijd die Van Houwelingen heeft doorgebracht bij CRM-partners, een IT-adviesbureau gericht op customer relationship management. Het bedrijf werd opgericht in 2005 in Barneveld en is vooral de laatste jaren sterk gegroeid. Naast organische groei speelden overnames hierin een grote rol: in 2018 werden Pulse, AXtension en het Zweedse Endeavor ingelijfd.

Van Houwelingen sloot zich in de zomer van 2013 aan bij CRM Partners en vervulde vanaf 2017 de rol van Managing Director bij het bureau. Hij heeft samen met algemeen directeur Emiel Putman een grote rol gespeeld in de uitvoering van de groeiambitie. In zijn vroegere loopbaan, werkte Van Houwelingen bijna vijftien jaar voor Everest (tegenwoordig Blueriq), een IT-bedrijf dat kennisintensieve dienstverleners helpt met customer excellence-diensten en tools. Het bedrijf is onderdeel van Total Specific Solutions. 

Bij PlanMen geeft Van Houwelingen nu leiding aan het vierkoppige managementteam, met daarin verder Bart van der Wijst als commercieel directeur, Willem van den Brink, die zich richt op dienstverlening en proposities, en Arjan Spruijt, die zich focust op speciale projecten en business development. 

PlanMen levert consultancy, systemen, implementatie, training, interim en outsourcingsdiensten op het gebied van personeelsplanning en workforce management.