Grant Thornton betrekt nieuw kantoor in Gouda

31 januari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Grant Thornton in Gouda gaat verhuizen naar een nieuw kantoor. De accountants- en adviesorganisatie zal medio april ondergebracht gaan worden in het Huis van de Stad, het pand waar sinds 2012 ook de gemeenteorganisatie haar intrek heeft genomen.

“Wij zijn bijzonder verheugd met deze locatie”, Zegt Frank Gijzen, partner en vestigingsleider van Grant Thornton in Gouda, over het nieuwe onderkomen: “Het is een aansprekende en bekende locatie in de omgeving met een moderne eigentijdse uitstraling waar we onze relaties vol trots kunnen ontvangen.”

In ons land is accountancy- en advieskantoor Grant Thornton, onderdeel van Grant Thornton International*, actief vanuit negen Nederlandse vestigingen. Vanuit deze locaties ondersteunen circa 550 professionals klanten op het gebied van accountancy, belastingen en (financiële) adviesvraagstukken. Het team van Grant Thornton in Gouda telt zo’n 28 professionals, waarvan acht partners.

Grant Thornton vestiging Gouda

De afgelopen negen jaar was het kantoor van Grant Thornton in Gouda gevestigd aan een pand aan de Tielweg. Het team in Gouda bedient onder meer het lokale mkb – in het bijzonder binnen de bouw- en vastgoedsector en de handelssector –, voert internationale btw-opdrachten uit en richt zich onder andere op belastingadvisering (zowel nationaal als internationaal).

De verhuizing naar het nieuwe pand zal plaatsvinden op 1 april. Het pand, genaamd ‘Huis van de Stad’, is gelegen in de Spoorzone van Gouda aan de noordzijde van het station en huisvest diverse gemeentelijke diensten, die in het verleden verspreid lagen door de stad. Ook de vergaderingen van de gemeenteraad, de gemeentelijke commissies en de werkruimten voor de leden van de raad zijn in het Huis van de Stad ondergebracht. 

Grant Thornton betrekt nieuw kantoor in Gouda

Het Huis van de Stad telt tien verdiepingen en is 43 meter hoog. Het gebouw werd op 30 juni 2012 officieel geopend door de commissaris der Koningin Jan Franssen en de toenmalige burgemeester van Gouda, Wim Cornelis. Gijzen zegt over het Huis van de Stad: “Het is een aansprekende en bekende locatie in de omgeving.”

De verhuizing, zo valt te lezen in een persverklaring, moet Grant Thornton nieuwe groeimogelijkheden bieden. Ook duurzaamheid en bereikbaarheid spelen een belangrijke rol bij de keuze voor de nieuwe locatie. Eind vorig jaar tekende Marcel Welsink, bestuursvoorzitter van Grant Thornton Accountants en Adviseurs, de huisvestingsovereenkomst. 

De gemeente juicht de komst van Grant Thornton in het pand toe: “Wethouder Thierry van Vugt (Vastgoed), laat weten: “De gemeente Gouda is blij dat we een betrouwbare partner als Grant Thornton mogen verwelkomen als nieuwe huurder in het Huis van de Stad. Op deze manier worden de vierkante meters het Huis van de Stad optimaal en efficiënt benut.”

Duurzaamheid

Gijzen onderstreept het duurzame karakter van de nieuwe locatie: “Dat het een pand is met oog voor de toekomst blijkt ook uit diverse duurzame oplossingen waarvoor gekozen is. Zo is de verbouwing voor 75% circulair door hergebruik van diverse materialen. Door de centrale ligging aan de Spoorzone wordt het gebruik van ov laagdrempelig gestimuleerd bij medewerkers en klanten en zullen we steeds meer gebruik gaan maken van video-conference faciliteiten om zo minder werk-werkverkeer te maken.”

* Met 56.000 professionals in meer dan 140 landen is Grant Thornton International een van ’s werelds grootste netwerken (wereldwijd #6) van accountants- en adviesorganisaties.