Bureau Buiten promoveert Maarten Kruger tot partner

28 januari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Maarten Kruger is door Bureau BUITEN benoemd tot partner. Door zijn toetreding groeit het partnerteam van drie naar vier vennoten.

Bureau BUITEN werd opgericht in 2000 en levert advies, onderzoek en project- en procesmanagement diensten aan opdrachtgevers in drie sectoren: ruimtelijke economie, duurzaamheid en energie, en vrijetijdseconomie en erfgoed.

Per 1 januari van dit jaar is het partnerteam uitgebreid met Maarten Kruger, die sinds 2014 werkzaam is voor het Utrechtse bureau. Hij is onderdeel geworden van het partnerteam, dat naast hem bestaat uit drie vennoten. Om te beginnen Bureau BUITEN-oprichter Joost Hagens (voormalig adviseur bij Buck Consultants International), en verder Anneke van Mispelaar (sloot zich in 2001 aan en is partner sinds 2012) en Sander Kooijman (net als Hagens voormalig BCI-Senior Consultant en partner sinds 2005).

Meer verantwoordelijkheid, nieuwe uitdagingen

Gevraagd naar zijn motivatie achter het besluit om partner te worden bij het bureau, geeft Kruger aan: “Het is voor mij een mooie kans om een nieuwe rol met meer verantwoordelijkheid op me te nemen. Ik ken de markt goed en ik ben me bewust van de kansen en uitdagingen waar we voor staan. Ik werk al zes jaar bij Bureau BUITEN en ik werk prettig samen in het team met alle collega’s.”

Maarten Kruger, Partner, Bureau BUITEN

In lijn met de promotie, zal ook zijn rol binnen het bureau gaan veranderen, nu Kruger meer managementtaken voor zijn rekening zal nemen. Kruger licht toe: “Wij zijn gelukkig een platte organisatie, waar we samen de strategie ontwikkelen en uitvoeren. Maar natuurlijk brengt de rol van partner extra verantwoordelijkheden met zich mee, zoals het aantrekken, binden en behouden van getalenteerde collega’s.”

Tegelijkertijd zal Kruger actief blijven in projecten en zal het contact met klanten niet veranderen. De kersverse partner zal wel zijn focus gaan verleggen richting de meer complexe vraagstukken en processen voor en bij opdrachtgevers van Bureau BUITEN. “Ik zie uit naar uitdagende opdrachten en detacheringen komend jaar”, aldus Kruger.

Visievorming en innovatie

Een van de aspecten waar Kruger graag aan wil bijdragen is “dat collega’s met plezier naar het werk gaan en zichzelf blijven ontwikkelen”. Op de vraag hoe hij verder onderscheidend kan zijn voor het bureau en opdrachtgevers, schetst hij enkele van de kwaliteiten die hij meeneemt in zijn rol als partner: “Ik vind het leuk om toekomstgericht te denken en een aanjager te zijn als het gaat om visievorming en innovatie. Ik kan daarbij goed overzicht houden en verder denken dan de dag vandaag.”

De benoeming van Kruger is zowel intern als bij klanten goed ontvangen. Kruger: “Ik heb veel positieve reacties gehad. Mijn collega’s en opdrachtgevers vinden het erg leuk. Stiekem wordt er ook gehoopt op extra borrels en activiteiten.”

Hij wijst ten slotte op het aankomende jubileum van het bureau. “Dit jaar bestaat Bureau BUITEN 20 jaar, dus genoeg reden voor mooie nieuwe activiteiten en samenwerkingen.”