Bvolve-young professionals blikken terug op hun ontwikkeljaar

16 januari 2020 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bvolve is een consultancybureau in Amersfoort dat organisaties begeleidt in hun digitale transformatie. Om jong talent aan te trekken biedt Bvolve een éénjarig ontwikkeltraject aan: het Bvolve Young Professional Programma. Elbrich, Gerson, Richella en Arnoud hebben het programma afgerond en blikken terug.

Hoe geeft Bvolve ruimte aan persoonlijke ontwikkeling?

Tegenwoordig staat in elke vacature dat persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Bij Bvolve staat het niet alleen in de vacature, maar wordt het ook echt waargemaakt. Alle collega’s krijgen de mogelijkheid trainingen te volgen, zoals een training in excellent adviseren, agile, scrum of businessarchitectuur. In het Bvolve Young Professional Programma zijn er twee dagen per week gereserveerd voor persoonlijke ontwikkeling. 

Wat houdt deze persoonlijke ontwikkeling concreet in?

Persoonlijke ontwikkeling gaat niet alleen maar over het volgen van trainingen, maar omvat ook het bezoeken van evenementen of congressen. Bijvoorbeeld een evenement over process mining. Het ontwikkelprogramma van Bvolve bestaat uit vaste onderdelen, waarbij zowel hard als soft skills aan de orde komen. Zo behaal je een certificaat in projectmanagement en lean management, maar volg je ook een communicatietraining.

Volgens Arnoud was dit één van de beste trainingen: “Je krijgt niet elke dag een training van de communicatiecoach van menig minister en voetbalcoach.” Naast de vaste onderdelen is er ruimte om samen met je collega’s een vrije invulling te geven aan het ontwikkelprogramma. Zo is er afgelopen jaar besloten om een datamanagementtraining te volgen.

Bvolve young professionals blikken terug op hun ontwikkeljaar

De combinatie van consultancy en persoonlijke ontwikkeling is een kwestie van goed plannen. Elbrich vertelt dat ze het afgelopen jaar moest kiezen tussen enkele dagen training en een opdracht bij de klant. Zelf twijfelde ze wat ze moest doen. Voor collega’s was dit, na inventarisatie van de aard van de opdracht, geen vraag. Het antwoord was direct: ga voor je eigen ontwikkeling. Dat is echt een bewijs dat je persoonlijke ontwikkeling centraal staat. 

Aan welk type opdrachten werk je in je eerste jaar?

Alle vier hadden we een andere klantopdracht. Bijvoorbeeld het opzetten van een informatiehuishouding bij een overheidsorganisatie, het ontwikkelen van een toekomstvisie bij een bekende bank of het in kaart brengen en optimaliseren van de werkprocessen van een specifieke afdeling binnen een organisatie in het fysieke domein. Het verschilt per opdracht of je in een team komt of individueel op opdracht zit. 

Je krijgt de vrijheid om de opdracht in te vullen op de manier die jou het beste lijkt. Je spart hierover met collega’s en de klant, maar uiteindelijk blijft het jouw keuze hoe je werkzaamheden verricht. Uiteraard bestaat de kans dat het een keer niet zo gaat als gepland, maar van fouten mag je leren, aldus Elbrich. Daarnaast staan er altijd 30 collega’s voor je klaar om je te helpen, zeker als het een keertje wat minder soepel verloopt. 

Hoe kijken jullie terug op het afgelopen jaar?

We hebben veel geleerd en mooie kansen gekregen. Vanaf dag één krijg je de mogelijkheid om zelf invulling te geven aan je werkzaamheden wat enorm leerzaam, maar vooral leuk is. Niet alleen bij klanten, maar ook intern biedt Bvolve veel kansen. Denk hierbij aan het ontwikkelen van nieuwe proposities.

Met een goed voorstel is alles mogelijk. Door de korte lijntjes tussen collega’s en het management hoef je niet lang te wachten op antwoorden. Bvolve is een hecht team waarbij er echt aandacht voor elkaar is. Er heerst een informele cultuur binnen Bvolve, wat wij als erg prettig ervaren. Eén ding is zeker, we lachen veel, zegt Arnoud.

Hoe gaat het verder na het Young Professional Programma?

De focus op persoonlijke ontwikkeling blijft. Zo kun je een training of opleiding volgen die bij je ontwikkeling past. Tegelijkertijd krijg je de kans om nieuwe collega’s te begeleiden en de kennis die jij hebt opgedaan weer over te dragen. 

Wat wil je aankomende starters meegeven?

Als je wilt investeren in je persoonlijke ontwikkeling en op zoek bent naar een bedrijf waar jouw persoonlijke ontwikkeling echt centraal staat, dan is Bvolve echt een bedrijf voor jou.

Kennismaken met Bvolve?

Wil jij topklanten adviseren over digitale transformaties? Ben jij toe aan werken in een hecht team, waarbij samen succesvol zijn hoog in het vaandel staat? Bouw dan met Bvolve mee in de rol van Management Consultant.

Bvolve nodigt je graag uit voor een kennismakingslunch op 31 januari of 14 februari. Naast een overheerlijke lunch geeft het bureau inzicht in een project bij de Louwman Groep.