Strategisch advieskantoor EY-Parthenon trekt vijf Associates aan

12 december 2019 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Strategisch advieskantoor EY-Parthenon heeft zijn team versterkt met vijf nieuwe Associates: Bart van den Berg, Hanne Oelen, Quirijn Renne, Roger van den Oord en Sander Leussink. 

Bart van den Berg start zijn professionele loopbaan bij het strategiekantoor, nadat hij afgelopen zomer zijn master afrondde. “Tijdens mijn bachelors Economie & Finance en Politicologie heb ik een halfjaar aan Waseda University in Tokyo gestudeerd, waarna ik voor mijn master Economie ben teruggekeerd naar Nederland”, vertelt Van den Berg. Na zijn studie liep hij stage bij boutique-adviesbureau BLOOM. “Het strategiewerk daar sprak me erg aan, en deed me besluiten om een baan in de strategieconsulting te zoeken”, aldus Van den Berg. “Maar voor het zover was, ben ik eerst naar Canada vertrokken om daar aan HEC Montréal een aanvulling op mijn master te voltooien in het wereldwijde QTEM-programma.” 

Weer terug in eigen land besloot hij te solliciteren bij EY-Parthenon, de Nederlandse strategietak van het Big Four-kantoor: “Ik heb gekozen voor EY-Parthenon vanwege de sfeer op kantoor, die me erg aanspreekt. Eigenlijk vanaf de eerste ontmoeting voelde ik me op mijn plek. Dit gevoel is de afgelopen weken bevestigd na het ontmoeten van al mijn nieuwe collega’s. Daarnaast spreken de sectoren waar EY-Parthenon groot in is, zoals FMCG, me in het bijzonder aan.” 

Ook Hanne Oelen koos nadat ze vorig jaar haar master afrondde voor een loopbaan in de strategy consulting, “omdat je met leuke jonge, ambitieuze en slimme collega’s op hoog niveau over complexe vraagstukken nadenkt”, aldus de kersverse Associate. “Het is werk dat uitdagend blijft en waarin je je snel kunt ontwikkelen. Ik ben ambitieus en breed geïnteresseerd, een baan als strategieconsultant sluit daar goed op aan. Wat me zo aanspreekt in EY-Parthenon is de open, nuchtere en collegiale sfeer. Omdat het een boutique-kantoor is, ken je elkaar goed en vorm je een hecht team. Verder doen we veel projecten in consument-gerelateerde sectoren waardoor het werk tastbaar is, en de projecten zijn vaak kort waardoor je veel verschillende industrieën ziet.” 

Bij haar start viel Oelen meteen met haar neus in de boter: “In mijn tweede week ging ik mee naar Dubai voor een internationale offsite-trainingsweek met alle EMEA EY-Parthenon consultants – van associates tot partners – waar iedereen trainingen op zijn/haar niveau volgde. En ’s avonds was er natuurlijk ook genoeg tijd voor gezelligheid. Een super leuke start van mijn tijd bij EY-Parthenon: waardevolle trainingen voordat je met je eerste project start en je leert je collega’s meteen op een informele manier kennen!”

Strategisch advieskantoor EY-Parthenon trekt vijf Associates aan

Roger van den Oord werkte al tijdens zijn studietijd als strategieadviseur: “In mijn tweede jaar begon ik bij studentenconsultancy De Kleine Consultant. Hier werd ik ondergedompeld in het strategy consulting-vak, en de opgedane ervaringen hebben mij altijd enthousiast gehouden. Daaropvolgend heb ik meerdere kansen gegrepen om ervaringen op te doen bij andere organisaties. Zo heb ik me fulltime een jaar ingezet in het bestuur van studievereniging EFR en heb ik gewerkt als student-consultant bij KLM. Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan als private equity intern bij Torqx Capital Partners, waar ik onder meer verantwoordelijk was voor financieel modelleren, marktanalyses en strategisch werk voor portfoliobedrijven.”

“Hierna wist ik zeker dat ik wilde starten in strategy consulting en EY-Parthenon was een uitgelezen partij om dit bij te doen”, vervolgt Van den Oord. “Wat me initieel geïnteresseerd maakte was de focus op private equity – vanwege mijn eerdere stage wilde ik graag blootstelling behouden aan deze sector. Wat me helemaal over de streep trok was de unieke sfeer. Die viel me meteen op tijdens de sollicitatierondes: iedereen was oprecht geïnteresseerd, ik kreeg waardevolle, uitgebreide feedback en bovenal waren de gesprekken gewoonweg leuk. Ik denk dat EY-Parthenon zeer succesvol de intimiteit van een klein kantoor combineert met de professionaliteit van een grote internationale strategieconsultant.”

Quirijn Renne kwam voor het eerst in aanraking met EY-Parthenon tijdens de Amsterdamse Beroependagen, waar het kantoor een workshop gaf voor een kleine groep ambitieuze studenten. Met een dubbele master (Finance en Economie), een stage van een halfjaar bij een Nederlands private equity-kantoor, twee zomerstages (bij KLM en een private equity-kantoor in New York) en een parttime baan bij een obligatiehandelaar voldeed Renne zeker aan deze kwalificatie. Zijn kennismaking met EY-Parthenon beviel zo goed dat hij er na zijn studie ging solliciteren. 

“Strategy consulting was voor mij een logische volgende stap in mijn zoektocht naar uitdaging binnen een stimulerende leeromgeving.”

“De sfeer sprak me direct aan”, vertelt hij. “Net als de ‘niet lullen maar poetsen’-mentaliteit. Bovendien sluit de focus op private equity goed aan bij mijn interesse.” Net als Oelen benadrukt hij daarnaast dat strategy consulting de mogelijkheid biedt om in aanraking te komen met vele verschillende sectoren. “Ook het projectmatig werken past erg goed bij mij”, geeft Renne aan, “net zoals het samenwerken met alle intelligente, jonge collega’s. Dit alles resulteert ook in een hele steile leercurve, ook doordat we veel van elkaar opsteken.” 

Sander Leussink, tot slot, studeerde als onderdeel van zijn reguliere curriculum en aanvullende honoursprogramma in onder meer Australië, China en Hong Kong. Tussen zijn bachelor en master maakte hij een uitstap naar de maritieme wereld: “Ik gaf een jaar leiding aan WASUB: een studententeam aan de TU Delft dat een mensaangedreven onderzeeër ontwerpt, bouwt en racet tegen teams van over de hele wereld”, aldus Leussink, die tijdens zijn master als stagiair zijn eerste consultancyervaring opdeed bij Andersson Elffers Felix.

“Strategy consulting was voor mij een logische volgende stap in mijn zoektocht naar uitdaging binnen een stimulerende leeromgeving”, vertelt Leussink. “EY-Parthenon kwam voor het eerst op mijn pad tijdens de Strategy Course op het kantoor aan de Maas. Vlak voor mijn afstuderen kreeg ik tijdens Consultancy Castle de kans om EY-Parthenon direct te vergelijken met de andere consultancykantoren. De onderlinge sfeer, de kwantitatieve benadering van vraagstukken en het relatief kleine kantoor binnen het sterke internationale netwerk van EY-Parthenon maakten me enthousiast, en hebben me overtuigd bij EY-Parthenon te starten.”