M&A-adviesbureau Axeco trekt dealmaker Maurits Duynstee aan

26 november 2019 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Axeco heeft zijn partnerteam versterkt. Deze maand heeft de zeer ervaren Maurits Duynstee zich aangesloten bij de maatschap van het Amsterdamse M&A-adviesbureau.

Sinds de oprichting in 2015 heeft M&A-bureau Axeco een flinke groei doorgemaakt, vertelt medeoprichter John Hak in het FD: “Daarom zochten we versterking. Het liefst van een top-professional met een uitstekend netwerk. Zo zijn we uitgekomen bij Maurits Duynstee.”

Duynstee neemt meer dan vijfentwintig jaar aan ervaring mee naar Axeco, “evenals een sterk netwerk, relevante expertise en goede ideeën die de propositie van Axeco verder zullen verbeteren”, laat het M&A-adviesbureau in een persbericht weten.

De afgelopen negen maanden was Duynstee actief als onafhankelijk adviseur, terwijl hij zich daarvoor – tussen begin 2018 en medio 2019 – inzette voor Deutsche Bank (DB) als Managing Director én als hoofd van de fusie- en overnamepraktijk van DB Benelux. Eerder (2008-2017) was Duynstee bijna tien jaar werkzaam bij ING. Hier vervulde hij onder meer de rol van Managing Director en die van hoofd van de zakenbank van ING in ons land.Maurits Duynstee, Partner bij Axeco

De nieuwe partner van het M&A-adviesbureau uit Amsterdam begon zijn professionele carrière in 1993 bij ABN AMRO. Bij deze bank, waar hij in totaal vijftien jaar voor werkte, groeide hij door tot Managing Director van de corporate finance-tak. Duynstee studeerde aan de Erasmus Universiteit. In 1992 behaalde hij aan de Rotterdamse academische instelling zijn doctorandustitel.

Dat Duynstee de wereld der grootbanken verlaat is niet zonder reden. De ervaren professional zegt de afgelopen jaren een toenemende vraag naar onafhankelijk advies te hebben waargenomen. Het gaat daarbij om advies van partijen die niet tegelijkertijd ook de rol van financier vervullen, wat grote banken wel doen. Vanuit zijn rol als partner bij Axeco – waar inmiddels twintig professionals werken – wil Duynstee de almaar groeiende vraag naar onafhankelijke adviesdiensten gaan beantwoorden, om op die manier Axeco verder te laten groeien.