Onno Groeneveld Partner bij KPMG Corporate Finance

13 november 2019 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPMG Corporate Finance heeft een nieuwe Partner aangetrokken: Onno Groeneveld. Hij is afkomstig van de corporate finance praktijk van ABN AMRO, waar hij achttien jaar leidinggevende rollen vervulde.

Onno Groeneveld is een bestuurder met bijna vijfentwintig jaar aan ervaring, opgedaan binnen vooral het corporate finance en financiële domein. Groeneveld begon zijn loopbaan als strategie-adviseur bij OC&C Strategy Consultants, waar hij ruim vijfenhalf jaar werkte.

Voorafgaande aan zijn professionele loopbaan, studeerde hij af in de Scheikunde aan de Universiteit Utrecht. Eind 2001 maakte Groeneveld de overstap naar de bankensector door zich aan te sluiten bij grootbank ABN AMRO, waar hij vervolgens ruim negen jaar de rol van Executive Director vervulde met een focus op corporate finance en kapitaalmarkten.

Onno Groeneveld partner bij KPMG Corporate Finance

Groeneveld groeide uiteindelijk door naar de rol van Managing Director, waar hij de leiding kreeg over de Retail & Consumer Corporate praktijk van de bank. In die rol was hij verantwoordelijk voor de corporate finance dienstverlening gericht op de retail-, consumer- en de agrisector. Gedurende zijn tijd bij ABN AMRO begeleidde Groeneveld binnen deze sectorgebieden uiteenlopende deals.

Zo was hij recent onder meer betrokken bij de overname van De Marskramer (koper: Audax, verkoper: Blokker Holding), de overname van Wessanen door PAI Partners, de management buy-out van Blokker, de overname van HEMA (koper: Ramphastos Investments, verkoper: Lion Capital) en de beursgang van Luxemburgse groothandel B&S Group.

Na ruim achttien jaar ABN AMRO besloot Groeneveld onlangs om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Afgelopen maand begon hij als Partner binnen het corporate finance team van KPMG, waar hij zich in een soortgelijke managementrol op dezelfde sectoren zal gaan focussen.