PragmatiQ werkt samen met no code platform WEM

12 november 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Procesmanagementspecialist pragmatiQ is partner  van WEM, een no-code applicatieplatform. “Hiermee kunnen onze procesconsultants klanten nog sneller helpen in het verbeteren van processen”, zegt Vincent van der Biezen, directeur van het in Zoetermeer gevestigde bureau.

Een samenwerkingsverband tussen de twee partijen werd reeds in het tweede kwartaal van vorig jaar afgetrapt. De afgelopen anderhalf jaar circa, heeft pragmatiQ diverse klanten ondersteunt bij het adopteren van WEM in hun bedrijfsvoering.

WEM is een zogeheten Rapid Application Modeling PaaS, een oplossing die het voor vrijwel iedereen mogelijk maakt om zelfstandig een applicatie te bouwen en te beheren. “Een web applicatie ontwikkelen met WEM is niet moeilijker dan het modelleren van een proces-flowchart”, legt John van der Draai van pragmatiQ uit.

Applicaties snel en agile ontwikkelen

Door het eenvoudige gebruik van het platform kan het ontwikkelen van applicaties en het uitrollen van verbeteringen met WEM tot wel 10 keer sneller dan traditioneel ontwikkelen. Dit versnelt de digitale transformatie-inspanningen van bedrijven, in een tijd waarin de wereld alsmaar sneller digitaliseert. Dit huidige landschap maakt dat bedrijven hun snelheid en wendbaarheid moeten vergroten om concurrerend te kunnen blijven.

Een van de redenen waarom applicatieontwikkeling zo veel wordt versneld, ligt in het feit dat dit er voor zorgt dat bedrijven zelfstandig kunnen werken aan digitale transformaties. Ze kunnen zonder tussenkomst van IT processen verregaand digitaliseren, terwijl ze eerder afhankelijk waren van IT, die nu veelal een drempel vormt in het ontwikkelproces. PragmatiQ helpt klanten met het modelleren van processen in WEM en met de implementatie daarvan. De consultants van pragmatiQ zijn gespecialiseerd in business procesmanagement en business process intelligence. Daarnaast kunnen zij bogen op ervaring met change management, om er voor te zorgen dat verandering daadwerkelijk binnen de organisatie beklijft.

Implementatie en training

Naast dat pragmatiQ al langere tijd als implementatiepartner heeft gefungeerd, mag het Zoetermeerse bureau zich sinds september van dit jaar ook een officiële trainingspartner noemen. PragmatiQ is tot op heden de enige officiële trainingspartner binnen Europa en levert drie soorten trainingen af: WEM Essential (een combinatie van voorheen basis en advanced training), WEM Pro: Integration en WEM Pro: Widgets. 

De opkomst van low code en no code wordt met grote interesse gevolgd binnen de techwereld. Volgens analistenbureaus Gartner en Forrester bepalen deze twee trends de toekomst van applicatieontwikkeling. Gartner stelt onder andere dat low-code applicatieplatformen tegen 2024 verantwoordelijk zullen zijn voor meer dan 65% van alle applicatie-ontwikkelingsactiviteit, terwijl Forrester verwacht dat de low-code markt tegen 2022 zo’n $21 miljard aan uitgaven zal ervaren.