Ervaren business consultant Daan Andriesse gestart bij Kruger

31 oktober 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Kruger heeft het team uitgebreid met Daan Andriesse, een ervaren business consultant die zich afgelopen september bij het kantoor heeft gevoegd.

Binnen het Rotterdamse Business Consultant kantoor is Andriesse aangesteld als Corporate Finance, Strategy & Restructuring Consultant, een rol waarin hij opdrachtgevers van Kruger zal gaan bijstaan met complexe ondernemingsvraagstukken, samen met en als onderdeel van een team van ongeveer 25 consultants.

Voorafgaande aan zijn start bij Kruger, heeft Andriesse enkele jaren ervaring opgedaan binnen het adviesdomein, onder meer vanuit business consultancyrollen bij verschillende asset-intensieve organisaties (MaxGrip en Mainnovation). Meest recentelijk werkte hij ruim een jaar als financieel en strategisch analist bij Boskalis.

Al gedurende zijn opleidingsperiode hield de jonge adviseur zich bezig internationale aangelegenheden, onder meer door de bacheloropleiding 
International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) succesvol te doorlopen, waarvoor hij onder andere als Exchange student een half jaar doorbracht in Istanboel.

Daan Andriesse, Kruger

Ook was Andriesse bestuurlijk actief binnen enkele verenigingen tijdens zijn opleidingen – in 2015 behaalde hij een mastergraad in Technology & Operations Management aan de RUG. Hij koos voor deze studierichting om ook de productiekant van ondernemingen te begrijpen. Tijdens zijn masteropleiding liep Andriesse stage bij CBRE, een vastgoedinvesteerder.

Andriesse licht toe: “Vanuit mijn leergierigheid ontwikkelde ik mij zo breed mogelijk binnen mijn studie en werk. Dankzij mijn kennis en ervaring begrijp ik de verbinding tussen de operatie, financiën en strategie van een organisatie. Ook de dynamiek en betrokkenheid binnen het midden- en kleinbedrijf hebben mij altijd gefascineerd.”

Om binnen het corporate finance domein verder te groeien besloot Andriesse afgelopen september om zich aan te sluiten bij Kruger. Het kantoor, dat werd opgericht in 1988, helpt vooral (middel)grote bedrijven op het gebied van onder meer rendementsverbetering, strategische heroriëntatie, herstructurering, corporate finance en (her-)financiering, en interim management en executive search.

Over zijn nieuwe rol zegt Andriesse tot besluit: “Door mijn functie sta ik een verscheidenheid aan bedrijven en persoonlijkheden bij; binnen de meest uiteenlopende situaties. Ik streef er altijd naar om in goed overleg en volledig transparant tot de juiste oplossing te komen.”