Grant Thornton in Arnhem verhuisd naar hartje centrum

25 oktober 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Grant Thornton is binnen Arnhem verhuisd naar een nieuw kantoorpand. Het accountants- en advieskantoor is neergestreken in Building026, in Arnhem bekend als het voormalige bibliotheekgebouw.

Het was mei 2018, toen Grant Thornton een nieuw kantoor in Arnhem opende, gelegen aan de Vossenstraat 8. Het was het negende kantoor voor Grant Thornton, dat in ons land ruim 500 professionals telt en in meer dan 130 landen actief is. Het accountancy- en advieskantoor levert diensten op het snijvlak van accountancy, belastingen en financiële adviesvraagstukken

Met de opening van het nieuwe kantoor kwam Grant Thornton destijds onder leiding te staan van twee nieuwe partners: Annemarie Jongerden, een registeraccountant met meer dan 25 jaar aan ervaring in het vak, onder meer opgedaan bij twee Big Four kantoren, in haar laatste rol als executive director; en Arjan van Oosten, een ervaren fiscalist en adviseur  die zich vooral richt op (familie)bedrijven met nationale en internationale activiteiten. Van Oosten werkte meer dan twintig jaar voor diverse middelgrote accountancykantoren, waarvan zo’n tien jaar als (equity) partner.

Economisch kerngebied

Met de uitbreiding naar Arnhem, gaf Grant Thornton invulling aan hun strategie, “door geografische groei meer diensten te kunnen leveren aan klanten”, liet Grant Thornton bestuursvoorzitter Frank Ponsioen toen weten, om daar aan toe te voegen: “De regio Arnhem en omgeving behoort tevens tot een van de economische kerngebieden in Nederland waar wij ons meer op willen richten.” Over het nieuwe leiderschap van het kantoor zei Ponsioen: “Met de aansluiting van Annemarie Jongerden en Arjan van Oosten is onze full service dienstverlening ook vanuit de nieuwe vestiging geborgd.”

Grant Thornton verhuisd naar nieuw kantoor in Arnhem

Met ingang van 27 september is Grant Thornton inmiddels verhuisd naar een nieuw kantoorpand in Arnhem: Building026, gelegen in het centrum naast de Eusebiuskerk. “Door de sterke groei van ons team en onze ambities in de regio hebben we gekozen voor deze nieuwe locatie”, licht Grant Thornton toe in een persverklaring.

Het gebouw is voor veel Arnhemmers niet onbekend – het is namelijk het voormalig Bibliotheekgebouw dat eind 2013 verhuisde naar een nieuwe locatie en waardoor ruimte ontstond om het pand een andere functie te geven. In de zomer van 2014 werd gestart met de renovatie van het kantoor- en winkelgebouw aan de Koningstraat in Arnhem, in opdracht van Colliers en met V8 Architects als opdrachtnemer, die de ruimtelijke transformatie voor zijn rekening nam. Deze had de opdracht gekregen om een ‘flexibel, toekomstbestendig en energetisch duurzaam gebouw’ te creëren.

Huidige groei voortzetten

Grant Thornton  toont zich verheugd over het nieuwe onderkomen: “Building026 is een toonaangevend gebouw, hartje centrum, met een eigentijdse uitstraling, moderne werkplekken en vergaderfaciliteiten en een goede bereikbaarheid, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Maar vooral belangrijk, een locatie waar we de huidige groei van onze vestiging kunnen doorzetten.” Daarmee doelt het kantoor op hun groei naar de ruim dertig accountants en adviseurs die zich richten op de regio.

Vanuit de nieuwe kantoorlocatie zal het team van Grant Thornton klanten blijven ondersteunen in hun ambities en hen bijstaan met vraagstukken op het gebied van onder meer risico en compliance, bedrijfsfinanciering, bedrijfsoverdracht naar de volgende generatie, markttoetreding naar Duitsland of de controle van de jaarrekening.

Naast partners Annemarie Jongerden en Arjan van Oosten, zal ook een derde, nieuwe partner het Arnhemse kantoor mede leiden: Denny ten Camp. Van oorsprong werkzaam als registeraccountant, adviseert Ten Camp al meer dan twintig jaar mkb-bedrijven en dga´s, voornamelijk van familiebedrijven. Ook vanuit het nieuwe kantoor zal hij dat blijven doen, met een focus op de regio Arnhem, Gelderland en de Achterhoek. Voorafgaande aan zijn partnerbenoeming bij Grant Thornton eind vorig jaar, was hij elf jaar werkzaam bij ETL Dales in Doetinchem. 

Het nieuwe adres van Grant Thornton Arnhem is: Building026, Koningstraat 30-2, 4e etage, 6811 DG Arnhem.