Van een business course bij BCG naar een baan als Associate

01 oktober 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

BCG heeft besloten zijn jaarlijkse business course te verplaatsen van Berlijn naar Parijs. Twee BCG-consultants, die in het verleden zelf deelnamen aan de business course, leggen uit waarom studenten die een loopbaan in consultancy ambiëren geen moment zouden moeten twijfelen om zich aan te melden.

Vorig jaar volgde Tim de Vries de zogeheten ‘Bright Berlin Business Course’ van Boston Consulting Group (BCG). Inmiddels is hij als Associate werkzaam voor BCG in Amsterdam. “In november 2018 had ik net mijn master afgerond aan de Technische Universiteit Delft. Ik wist al zeker dat ik wilde werken als strategieadviseur, maar ik wist nog niet zeker welk bedrijf mijn voorkeur had.”

“De Bright Business Course was voor mij een geweldige kans om de mensen van BCG te leren kennen en te proeven van de projecten die zij voor klanten uitvoeren”, vervolgt hij. “Consultants, projectleiders en partners namen deel aan case-teambijeenkomsten, trainingen en sessies over hoe sterke punten binnen een team kunnen worden omgezet.”

Het persoonlijk aspect en de sterke focus op mensen maakte indruk op De Vries: “Terwijl de businesscase me leerde over de economische en technologische uitdagingen van windenergie, overtuigde het sociale programma en de focus op persoonlijke ontwikkeling mij dat BCG de juiste plek voor mij was.”

Van een business course bij BCG naar een baan als Associate

Twee jaar geleden nam ook Michelle Amory deel aan de Bright Berlin Business Course: “Tijdens de Bright Berlin Business Course kreeg ik de kans om een introductie te krijgen in consulting, en meer specifiek in de ‘BCG-manier van werken’. Gedurende de business course heb ik ruime ontwikkelingsmogelijkheden ervaren, waarbij gedurende het traject coaching werd gegeven.”

Amory vertelt over de business course: “De case behandelde een breed scala aan onderwerpen, van hernieuwbare energie, finance en operaties, tot digitalisering en innovatie. Bovendien bood de business course mij de mogelijkheid om verschillende vaardigheden te testen, zoals mijn teamwork- en analytische vaardigheden, out-of-the-box denken en snelle besluitvorming.”

Medio 2018 trad Amory als Associate toe tot BCG, waar ze zich in haar eerste project direct mocht storten op een grote opdracht in het Midden-Oosten. “BCG heeft goed geluisterd naar mijn wensen; tijdens het wervingsproces benadrukte ik namelijk dat ik graag zo snel mogelijk in het buitenland ingezet wilde worden, bij voorkeur het Midden-Oosten. BCG heeft echt naar mij geluisterd, want mijn eerste project betrof een opdracht voor een oliemaatschappij in de Golf.” Daar werkte Amory aan een grote programme management office-klus, waarbij ze deel uitmaakte van een internationaal team bestaande uit Nederlandse, Litouwse, Griekse en Duitse collega's.

Terugkijkend op haar eerste project, geeft Amory aan: “Het hebben mogen bijdragen aan deze case in het Midden-Oosten is een ongelooflijke ervaring geweest, waarin ik enorm veel heb geleerd over consulting.” Amory kijkt met veel plezier terug op de business course. “De Bright Berlin Business Course was een geweldige ervaring waarin ik ongelooflijk interessante mensen heb leren kennen. Bovendien heeft die ervaring geleid tot mijn sollicitatie en mijn start als Associate bij BCG.” De Vries vult zijn collega aan: “Ik werk nu een half jaar bij BCG en ik raad iedereen aan om zich in te schrijven voor een van business courses van het kantoor.”

BCG’s Bright Paris Business Course 2019 zal plaatsvinden tussen 17 en 22 november. 25 topstudenten zullen worden geselecteerd voor deelname aan het evenement.