Consultingbedrijf HK&P trekt Stefan de Kort aan

11 september 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

HK&P International, een boutique consultancybureau voor de investment en fund management industrie, heeft Stefan de Kort toegevoegd aan het management team voor de Nederlandse als Luxemburgse praktijken.

“Stefan brengt niet alleen een karrenvracht aan industrie kennis en -ervaring met zich mee, hij heeft ook een omvangrijk netwerk zowel in Nederland als in Luxemburg”, zegt Remco Koteris, Chief Executive van HK&P International, in een reactie op de benoeming.

HK&P International

Opgericht in 2011 in Amsterdam is HK&P International een internationale niche consultant die werkt voor investment management spelers in het financial services landschap, waaronder banken, pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders, evenals spelers actief binnen de keten, zoals asset service providers en (out)sourcing partners.

Na enkele jaren binnen de thuismarkt actief te zijn geweest, van oorsprong onder de vleugels van HK&P (Haverman, Koteris & Partners) – vernoemd naar de oprichters David Haverman en Remco Koteris – besloot het bureau zich om te dopen tot HK&P International in het kader van de internationale ambities. Eind vorig jaar breidde het consultancybureau zijn footprint reeds uit naar Ierland en Luxemburg. Vandaag de dag telt het bedrijf ongeveer 25 consultants verspreid over drie Europese markten.

Stefan de Kort en Remco Koteris - HK&P International

Met het aan boord halen van Stefan de Kort, een zeer ervaren veteraan binnen de investmentwereld, versterkt HK&P nu zijn leiderschapspositie binnen de Benelux. Eerder heeft De Kort managementrollen vervuld bij onder meer het Nederlandse ABN AMRO Bank, ABN AMRO Mellon Securities Services, RBC Dexia Investor Services (zowel in Nederland als in Luxemburg), Northern Trust Global Services en tot slot bij State Street Bank International GmbH. De Kort is gespecialiseerd in ‘custody services’, met een focus op ‘depositary services’, ‘investment accounting’, ‘performance measurement’ en ‘risk & compliance dienstverlening.

“Deze stap is een unieke gelegenheid om samen met het ervaren internationale team verder te bouwen aan het verbeteren en implementeren van oplossingen voor klanten”, geeft De Kort aan, die toevoegt uit te zien naar de mogelijkheid om te kunnen werken voor HK&P International, welke hij aanmerkt als een “gevestigde speler” met een “succesvol trackrecord als consultingbedrijf”, die bovendien beschikt over een “duidelijke focus” op de investment management industrie.” Hij voegt toe: “Mijn asset servicing kennis opgedaan in Nederland, Luxemburg, Scandinavië en Zwitserland, wil ik inzetten om klanten te adviseren en ondersteunen bij de implementatie van verandertrajecten.” 

De benoeming van de 48-jaar oude bestuurder vloeit voort uit de goede werkrelatie van meer dan twintig jaar met medeoprichter Remco Koteris. De twee kennen elkaar nog van hun tijd bij ABN AMRO en hebben sindsdien nauw contact met elkaar onderhouden. “Toen Stefan eerder dit jaar besloot om een andere weg in te slaan na zijn dienstverbanden bij verscheidene grote asset servicing bedrijven, was de stap naar HK&P voor ons beiden een logische. We zijn enorm verheugd met deze ontwikkeling en kijken uit naar een succesvolle toekomst voor ons groeiende bedrijf”, aldus Koteris.

In de rol van Director zal De Kort veel gaan samenwerken met David Haverman (de country manager van de Nederlandse praktijk van HK&P) en met het senior team in Luxemburg. De activiteiten van HK&P International binnen de bredere footprint van de organisatie, worden geleid door Korteris, Haverman en de Engelsman Stuart Horgan, die zich in de zomer van 2017 aansloot met als doel om de portefeuille in het Verenigd Koninkrijk en Ierland uit te bouwen.