Blom Consultancy sluit samenwerking met CC Nederland

20 augustus 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Adviesbureau Blom Consultancy is een samenwerking aangegaan met CC Néderland, distributeur in ons land van onder meer de signalerings- en optische producten van Duits familiebedrijf WERMA. Als gevolg van de krachtenbundeling kunnen de twee partners hun producten en dienstverlening voor klanten verder verbreden. En dat zorgt onder de streep voor een hogere productkwaliteit, meer productiviteit en biedt klanten beter inzicht in duurzame verbeteringen.

WERMA Signaltechniek ontwikkelt optische en akoestische signaleringen en systemen. Het Duitse bedrijf geldt als marktleider op het gebied van ANDON Signalering gecombineerd met OEE/OLE software. In Nederland worden de producten en oplossingen van WERMA aangeboden via de Nederlandse distributeur CC Nederland, een leverancier van elektrotechnische componenten voor machinebouw en industrie.

Volgens het Duitse familiebedrijf vormt innovatie de drijvende kracht om de technologische voorsprong verder uit te breiden. Om de klanten van WERMA en hun eigen klanten nog beter te ondersteunen bij het verbeteren van hun processen, besloot CC Nederland op zoek te gaan naar een consultancypartner om mee samen te werken. De distributeur is uitgekomen bij Blom Consultancy
, opgericht in 1992 een middelgroot adviesbureau gespecialiseerd in operations vraagstukken, waaronder Lean, Six Sigma en procesmanagement. Het bureau is onder meer gespecialiseerd in Japanse ‘Maak’ methodes zoals ‘Monozukuri’ en TPM/LEAN en voorziet klanten van ‘continu verbeter’ training en consultancy.

Bas de Wit, Steven Blom en Alfred Plagge

Optimalisatie en procesverbetering

Het betreft een partnership voor implementatie en service, om maakbedrijven “een zeer krachtig ANDON Signal, OEE/OLE continu verbeter oplossing te bieden”, schrijven de partners in een persuiting. Bas de Wit, Directeur CC Nederland, licht de krachtenbundeling toe: “Door de samenwerking met Blom Consultancy hebben we een ideale partner gevonden voor het adviseren, implementeren en begeleiden van onze WERMA LEAN oplossingen. De kwalitatieve signaleringen en software van WERMA gecombineerd met de deskundigheid van Blom Consultancy zal veel klanten helpen bij het optimaliseren en verbeteren van processen.”

In het kader van het partnership komen de kennis en expertise van de twee partijen samen – WERMA’s SmartMONITOR en Blom Consultancy’s kennis van de Monozukuri methode*. Dat zal voor klanten van WERMA / CC Nederland onder de streep leiden tot een hogere productiviteit, betere productkwaliteit, meer werkplezier en meer inzicht in duurzame verbeteringen, als gevolg van de “combinatie van ‘mensen’, ‘hardware’ en ‘software’ door het registreren, visualiseren en signaleren van maak processen, methodes en vaardigheden”, zo valt te lezen in de persverklaring.

Duurzaam verbeteren

Steven Blom, Directeur Blom Consultancy, toont zich verheugd over de samenwerking: “Met de partnership kunnen we klanten helpen de volgende stap te zetten in ‘Smart Working/Industrie’. De combinatie tussen een expert in Signalering oplossingen en een expert in procesverbetering.” De directeur van het adviesbureau besluit: “Door het combineren van mensen en methode helpen wij klanten processen duurzaam te verbeteren. Dat leidt tot enorme verbetering van de resultaten.”

* Het Japanse woord Monozukuri staat voor de kunst om superieure en innovatieve producten te maken, door het geven van maximale aandacht. SmartMONITOR is een slim MDC-alternatief (Machine monitoring & Data Collection) voor industriële bedrijven die snel en gemakkelijk betrouwbare data willen verzamelen, met als doel hun productieprocessen te optimaliseren.