RGP koopt Amerikaans adviesbureau Veracity Consulting Group

19 augustus 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Internationaal consultancykantoor Resources Global Professionals (RGP) heeft Veracity Consulting Group overgenomen, een in de VS gevestigd digital transformation advieskantoor.

Veracity werd opgericht in 2015 en levert adviesdiensten op het gebied van ‘brand experience design’, ‘service management & process improvement’, ‘customer experience’, ‘IT en custom app- development & advisory’ (inclusief ‘strategic planning’, ‘product roadmaps’ en ‘lean implementation’). Het bedrijf, dat onder zijn klantenkring diverse Fortune 500 en toonaangevende bedrijven in de gezondheidszorg mag rekenen, is sinds de oprichting vier jaar geleden sterk gegroeid en boekte in 2018 een omzet van $21,5 miljoen, een stijging van 58% ten opzichte van 2017.

RGP | Veracity

Om zijn digitale capaciteiten verder te versterken heeft het in Californië gevestigde advieskantoor RGP 100% van de aandelen van Veracity verworven, met een contante vergoeding van $30,6 miljoen plus extra betalingen op basis van langetermijnresultaten.
RGP koopt Amerikaans adviesbureau Veracity Consulting Group RGP levert adviesdiensten op het gebied van business strategy & transformation, finance & accounting, risk & compliance, en technology & digital. Het bedrijf, dat werd opgericht in 1996 telt wereldwijd meer dan 3.800 professionals, die actief zijn vanuit 70 kantoren. De organisatie heeft daarnaast 2.400 klanten uit een breed scala van sectoren. RGP heeft ook een sterke aanwezigheid binnen de Nederlandse markt. Vanuit haar kantoor in Utrecht werkt RGP Nederland vooral voor multinationals, AEX-bedrijven en middelgrote organisaties.

“Met zijn bewezen staat van dienst in het helpen van klanten bij het oplossen van problemen met behulp van digitale oplossingen, biedt Veracity ons een onmiddellijke en geloofwaardige basis waarop we ons aanbod van digitale innovaties kunnen voortbouwen”, zegt Kate Duchene, CEO van RGP. “Het belangrijkste is de culturele match. want net als bij RGP staan ook bij Veracity mensen voorop.”

Groei opschalen

Veracity zal zijn merk en activiteiten voortzetten onder dezelfde naam en functioneren als een volledige dochteronderneming van RGP. Het leiderschapsteam van het bedrijf – met daarin oprichters Bhadresh Patel, Jon Bohlman, Elisa Parkin, Joshua Lindsey, Rachel Adler en Matt Kumper – zal nauw samenwerken met RGP om de duurzame groei van Veracity voor de toekomst verder op te schalen.

“We zien een uitzonderlijke kans om het momentum van Veracity om te groeien en op te schalen te versnellen, terwijl we gecombineerde waarde leveren aan de klantenkring van ons en RGP over de hele wereld”, besluit Veracity CEO Patel.