Nederlander Jacco Brouwer maakt overstap naar Duff & Phelps

02 augustus 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Duff & Phelps heeft de Nederlander Jacco Brouwer benoemd tot hoofd van zijn Europese Debt Advisory-praktijk. Brouwer zal deze rol vanuit Londen gaan uitvoeren.

Jacco Brouwer neemt meer dan twintig jaar aan ervaring mee naar zijn nieuwe rol. Hij werkte zestien jaar voor ABN AMRO, zowel in Nederland als de UK. In de UK was hij hoofd van het European Leveraged Finance-team van de bank. Na zijn tijd bij ABN AMRO werd Brouwer een van de medeoprichters van Versatus Advisers, een in Londen gevestigde debt advisory en restructuring boutique. De andere oprichter van Versatus – wat in het Latijn zoveel betekent als draai of omkering – was Michael Berry, die zo’n drie jaar in Londen leidinggaf aan het leveraged finance-team van de Japanse investment banking-groep Nomura.

Drie jaar na de oprichting van het bureau, werd Versatus Advisers overgenomen door Oriel Securities, een beursmakelaar en corporate finance-adviseur. Brouwer verhuisde mee naar het kantoor, om twee jaar later de overstap te maken naar Zolfo Cooper, een Brits restructuring consultancybureau. Daar maakte hij deel uit van de Debt Advisory-praktijk, die hij hielp opzetten en groeien. Toen Zolfo Cooper in 2015 werd overgenomen door AlixPartners, sloot ook Brouwer zich aan bij het wereldwijde consultancykantoor.

Nederlander Jacco Brouwer maakt overstap naar Duff & Phelps

Bij AlixPartners fungeerde Brouwer als Head of Debt Advisory, waarbij hij leidinggaf aan teams verspreid over tien kantoren binnen de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika). Gedurende zijn loopbaan deed hij ruime ervaring op in het adviseren van private equity- en corporate-klanten over schuldvorderingen en herfinancieringen. Zijn focus lag verder op gebieden als groei- en overnamefinanciering, ‘leveraged buyout loans’ en ‘asset-backed loans’.

Duff & Phelps

Zijn nieuwe werkgever, Duff & Phelps, is ook van Amerikaanse origine, en met wereldwijd 3.500 werknemers iets groter dan AlixPartners, dat een team van 2.000 professionals telt. Duff & Phelps is onder het bredere publiek vooral bekend vanwege zijn credit rating- en investment research-diensten, maar het kantoor levert ook corporate finance-, investment management- en restructuring-diensten.

Vanuit het Londense kantoor zal Brouwer de Debt Advisory-praktijk van Duff & Phelps in Europa gaan leiden, die een footprint heeft van meer dan twintig kantoren. Brouwer zal nauw samenwerken met de Restructuring Advisory-praktijk van Duff & Phelps. “De Debt Advisory-praktijk zal bedrijven helpen nieuwe financiering aan te trekken, buiten hun bestaande bronnen, het past daarom goed dat onze teams samenwerken, we kijken er naar uit om samen succesvolle projecten neer te zetten”, vertelt David Whitehouse, hoofd van Duff & Phelps Restructuring Advisory-praktijk in de UK.

In een reactie op de benoeming, laat Henry Wells, een managing director bij het consultancykantoor, weten: “We zijn verheugd dat Jacco zich bij Duff & Phelps heeft aangesloten. Hij beschikt over uitgebreide bancaire en advieservaring en zijn expertise is een geweldige aanvulling op onze Europese business.” 

Duff & Phelps werd opgericht in 1932 door William Duff en George Phelps in Chicago. Het bedrijf wordt momenteel geleid door CEO Noah Gottdiener.