Lobbyadviesbureau IvCB versterkt zich met Joep Kievits

10 juli 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

IvCB, een Haags lobbyadviesbureau gevestigd op een steenworp afstand van de Eerste en Tweede Kamer, heeft zijn team versterkt met de 35-jarige Joep Kievits.

Kievits heeft een staat van dienst van zo’n tien jaar in de wereld van public affairs, lobby, en stakeholder- en issuemanagement. De afgelopen vijf jaar is hij actief geweest als zelfstandig adviseur in het vak. Vanuit zijn eigen onderneming MagnifEye werkte hij onder meer voor Gemeente Amsterdam, waar hij het college van B&W adviseerde over public affairs, en voor Universiteit Maastricht.

Bij de universiteit was hij betrokken bij het regionale triple-helix (provincie, bedrijfsleven en de academische wereld)-project genaamd ‘Brightlands’, om de regionale, economische infrastructuur te versterken en werkgelegenheid te scheppen.

Joep Kievits, Adviseur bij lvCB

Ook heeft Kievits een achtergrond binnen verschillende kantoren in en buiten Den Haag. Zo was hij in dienst bij Public Matters, Weber Shandwick en Meines Holla & Partners – alle drie adviesbureaus gespecialiseerd in belangenbehartiging en strategische communicatie. Hij startte zijn loopbaan als ambtenaar bij het toenmalige ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie.

Zijn nieuwe werkgever, het Instituut voor Communicatie & Belangenbehartiging, afgekort als IvCB, is een Haags boutiquekantoor opgericht in 2009 door Kevin Zuidhof. De oprichter is een bekend gezicht in de branche – eerder was hij Directeur Corporate Communicatie van KPN en voorzitter van de Beroepsvereniging voor Public Affairs (BVPA).

Zuidhof is verheugd over de nieuwste aanwinst. “Met de ervaring die Joep meebrengt kunnen we ons kantoor verder versterken en onze positie in de Nederlandse markt verstevigen.” Kievits gaat zich bij IvCB vooral richten op vraagstukken in de energiesector, de digitale economie, de financiële sector, verkeer en vervoer, de arbeidsmarkt en de woningmarkt. Hij wordt de zevende medewerker van het bureau, na oprichter Zuidhof, Patrick de Leede, Thomas Bénit, Nynke de Jong, Diederick van Rhijn en Oliver van Loo.

Klanten waar IvCB voor heeft gewerkt zijn onder meer De Hypotheek Shop (rondom de invoering van het provisieverbod), Gemeente Helmond (dat zijn lobbykracht wilde vergroten), het Instituut van Internal Auditors (dat zich beter naar buiten toe wilde profileren) en de regering van Maleisië, die het bureau inschakelde om te ondersteunen bij werkzaamheden rondom de MH17-vliegramp.

Huidige opdrachtgevers van IvCB zijn onder andere Air Liquide, Mastercard, Specsavers en GW Pharmaceuticals. Zuidhof: “Wij adviseren opdrachtgevers over de te voeren strategie richting de politiek, overheid en maatschappij om hun doelstellingen te realiseren. In de uitvoering zorgen wij voor een effectieve belangenbehartiging met duurzaam resultaat.”

IvCB is een partner van FTI Consulting, een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf dat beschikt over een groot netwerk van public affairs-specialisten in politieke hoofdsteden als Brussel, Londen en New York. FTI Consulting levert zijn diensten op dit gebied vanuit zijn Strategic Communications-praktijk.