Rain Carbon kiest adviestak van DowDuPont voor veiligheidsproject

29 mei 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Rain Carbon, een wereldwijde producent en leverancier van industriële chemicaliën, heeft DuPont Sustainable Solutions (DSS) – de consulting praktijk van DowDuPont – ingeschakeld. De adviestak zal ondersteunen bij het realiseren van Rain Carbon’s ambitie om in hun fabrieken overal ter wereld, operationele excellentie in veiligheid te bewerkstelligen en een sterkere veiligheidscultuur te creëren.

“We hebben ruim 1.800 medewerkers in dienst in een industrie met een hoog risico”, zegt Günther Weymans, Chief Operating Officer (COO) van Rain Carbon. “We willen ervoor zorgen dat zij allemaal hetzelfde bewustzijn en inzicht hebben wat betreft de risico’s, zodat ze veilig naar huis kunnen aan het einde van iedere dag.

Nul incidenten

Door samen te werken met DuPont Sustainable Solutions, de adviespraktijk van ‘s werelds grootste chemiebedrijf, zal Rain Carbon een geüpgrade strategie en governance structuur voor veiligheid inrichten. De ambities zijn hoog – “Onze doelstelling is nul incidenten”, legt Wymans uit. Het bedrijf verwacht dit te kunnen realiseren door operationele excellentie in hun safety risk management en -processen in te bouwen, een sterkere veiligheidscultuur te bevorderen binnen de fabrieken, een zeer effectieve governance structuur in te stellen, en er voor te zorgen dat Rain Carbon’s Corporate HSE teams (Health, Safety & Environment) de juiste competenties ontwikkelen.

Het project is vorige maand van start gegaan en zal naar verwachting twee jaar duren. Het project heeft betrekking op de vijftien sites van Rain Carbon Inc: zes in Amerika, twee in Duitsland, twee in Canada en een in België, India, Nederland, Polen en Rusland. Weymans: “We beogen met onze samenwerking met DSS een lerende organisatie neer te zetten die de best practices over alle locaties deelt en een sterkere, meer samenhangende veiligheidscultuur met een integrale aanpak te realiseren.” Rain Carbon kiest adviestak van DowDuPont voor veiligheidsproject

De twee partijen zijn geen onbekenden voor elkaar. De overeenkomst vloeit voort uit de succesvolle afronding van een proefproject van 2016 tot 2018 bij de Rain Carbons fabriek in Castrop Rauxel, Duitsland. Dit liet een significante daling in werkgerelateerde incidenten zien.

Cédric Parentelli, de Managing Director die leiding geeft aan DuPont Sustainable Solutions in Europa en Noord-Afrika, geeft aan: “We kijken ernaar uit om Rain Carbon ter zijde te staan met het opzetten van een uitermate effectieve corporate governance structuur waarmee gegarandeerd is dat zelfs de kleinere sites net zo efficiënt en snel aan de slag kunnen met veiligheid als de grotere. Tegelijkertijd zullen we Rain Carbon helpen met kennisoverdracht en de ontwikkeling van veiligheidscompetenties, zowel van het Corporate HSE-team als organisatiebreed.”

Rain Carbon werd in 2012 opgericht nadat het in de VS gevestigde Rain CII Rutgers overnam, een Duitse producent van speciale chemicaliën. Zo ontstond een van de grootste chemische groepen ter wereld. Rain Carbon is de holdingmaatschappij die beide merken integreert en verenigt binnen een wereldwijd managementteam.

Internationale klanten

DuPont Sustainable Solutions ondersteunt klanten zoals het Portugese Sonae Arauco, Sabic (Saoedi-Arabië), Kümaş (Turkije) en British Sugar (UK) met diensten op het gebied van operations excellence, mensen & cultuur, veiligheid, onderhoudsdiensten en duurzaamheid.