NLC stelt KPMG-partner Ruben Mikkers aan als CFO

02 mei 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPMG-partner Ruben Mikkers heeft de overstap gemaakt naar NLC, waar hij is aangesteld als de nieuwe Chief Financial Officer (CFO). 

Ruben Mikkers is een M&A specialist met meer dan vijftien jaar ervaring, onder meer op het gebied van bedrijfswaarderingen, modellering, herstructurering en post-deal integratie. Met de benoeming van Mikkers als CFO zet NLC, een in Amsterdam gevestigde healthtech venture builder, zijn sterke groei van de afgelopen periode verder door. 

Onlangs opende NLC een kantoor in München, na de laatste vijf jaar reeds 30 health startups te hebben uitgebouwd. Voor het komende jaar heeft NLC de Europese groeiambities uitgesproken om twintig nieuwe ventures te gaan bouwen, waarvan de helft buiten Nederland. Mikkers zal als CFO een belangrijke rol spelen in de geplande, grote financieringsronde later dit jaar.

“Ik ben overtuigd van de missie en slagingskans van NLC en wil niet langer aan de zijlijn staan. Ik wil graag mijn ervaring en expertise inzetten om te helpen NLC tot een succes te maken, omdat ik nu eenmaal graag onderdeel ben van een succesverhaal. Ik wil eraan bijdragen meer innovaties bij de patiënt te krijgen evenals het teruggeven van een aantrekkelijk rendement voor de aandeelhouders”, aldus CFO Mikkers over zijn benoeming en de groeidoelstellingen van NLC.

NLC stelt KPMG-partner Ruben Mikkers aan als CFO

Mikkers neemt veel financiële ervaring mee naar zijn nieuwe werkgever. Veertien jaar lang was hij werkzaam voor Big Four kantoor KPMG, waar hij in 2012 werd benoemd tot partner binnen de Deal Advisory praktijk; de tak die zich onder meer richt op advisering bij fusie- en overnametrajecten, bedrijfswaarderingen en bij financieringsvraagstukken. 

Focus op M&A in zorgdomein

Vanaf 2016 heeft Mikkers leiding gegeven aan de Transaction Service praktijk, waar hij aan het hoofd stond van een team van ongeveer honderd professionals. Vanuit een functioneel perspectief ligt de expertise van Mikkers’ vooral binnen het zorgdomein. Binnen deze sector is hij onder andere specialist op het gebied van due diligence projecten, overnamestrategieën en bedrijfswaarderingen bij overnames.

Gedurende zijn loopbaan bij KPMG is Mikkers eveneens verantwoordelijk geweest voor fusie en overnamedeals van diverse private-equityfondsen en multinationals, zoals KKR, Investcorp, Advent Carlyle, DSM, Bridgepoint, VolkersWessels en FrieslandCampina. Aan het begin van zijn carrière is hij ruim zes jaar werkzaam geweest bij Robeco Asset Management, in zijn laatste rol als Senior Portfolio Manager. 

NLC, dat naar eigen zeggen geldt als de grootste healthtech venture builder binnen het Europese vasteland, richt zich specifiek binnen het zorgdomein op het op de markt brengen van innovaties en uitvindingen. Het bedrijf stelt zich ten doel de kwaliteit van zorg voor patiënten te verbeteren en de zorguitgaven door de maatschappij beheersbaar te houden. De investeerder heeft onder meer samenwerkingsverbanden met grote academische ziekenhuizen, Sanquin en Philips. Het portfolio van NLC bestaat momenteel uit 27 innovatieve healthtech bedrijven. Eind 2018 lanceerde de investeerder NLC Capital, het allereerste private pre-seed investeringsfonds, dat investeert in healthtech ventures.