Voormalig partners van KPMG en PwC sluiten zich aan bij BFI

17 april 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

BFI, een financieel adviesbureau gevestigd in Amsterdam, heeft de afgelopen maanden twee voormalige partners van Big Four-kantoren verwelkomd: Jeroen Weiner (KPMG) en Jan Jaap Snel (PwC). 

Jeroen Weimer, voorheen Head Corporate Finance van KPMG, zet zich sinds begin deze maand in voor BFI, vertellen Marc Broekema en Jan Adriaanse, de oprichters van het bedrijf: “Onze groei en onze ambities eisen extra senior partners. Jeroen heeft een indrukwekkende staat van dienst en een uitgebreid netwerk in binnen- en buitenland. Dit is zeer nuttig voor onze gedeelde strategie om in Europa een van de meest vooraanstaande, onafhankelijke financieel adviesbureaus te worden dat zich voornamelijk richt op valuations, geschillen en forensische adviesdiensten.” 

Broekema en Adriaanse richtten BFI op in 2016 na jarenlang actief te zijn geweest in het financiële advieslandschap. Zo was Broekema lange tijd werkzaam als partner voor Talanton Valuation, terwijl Adriaanse als hoogleraar Turnaround Management verbonden was aan de Universiteit Leiden en zich daarnaast eveneens inzette als onafhankelijk financieel adviseur. BFI, dat in Amsterdam is gevestigd, werkt voor particuliere en openbare organisaties, financiële instellingen, vermogende particulieren en private equity-fondsen. 

Voormalig partners van KPMG en PwC sluiten zich aan bij BFI

Weimer brengt meer dan twee decennia aan ervaring mee naar BFI. In zijn laatste functie bij KPMG leidde hij een team van ongeveer tachtig corporate finance-professionals. Eerder was hij bij het Big Four-kantoor eindverantwoordelijk voor de Valuations Services-praktijk voor de EMEA-regio. Hij trad in 1999 in dienst bij KPMG en werkte daarvoor met een PhD op zak als universitair docent bij de Universiteit van Twente, waar hij zich bezighield met corporate finance-onderzoek. “BFI is een high-end onafhankelijk adviesbureau met een sterke valuation pratice, die zich focust op maatwerkoplossingen voor complexe situaties. Ik ben zeer verheugd om onderdeel te zijn van het team en dus om de ambities van BFI te realiseren”, zegt Weimer. 

De komst van Weimer volgt kort op die van senior-expert Jan Jaap Snel, voorheen een partner bij Duff & Phelps en PwC. Bij BFI zet Snel zich eveneens in voor de valuation-praktijk, waarbinnen hij zich richt op dispute valuation, economic damages en litigation support. “Jan Jaap is een zeer gewaardeerde expert op het gebied van valuations, met meer dan twee decennia ervaring op het gebied van taxatie. Hij heeft gewerkt met en voor zeer gerespecteerde internationale bedrijven. Jan Jaap is een belangrijk partner voor onze uitbreidingsplannen”, aldus Broekema en Adriaanse. 

Op het gebied van valuations wordt BFI zowel door internationale als door Nederlandse klanten ingehuurd om hen te ondersteunen bij onder meer procedures van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, het Internationaal Strafhof, nationale rechtbanken en verschillende deskundigencommissies. Denk bij diensten van BFI onder andere aan public fairness opinions, geschillenbeslechtingen, merkwaarderingen, aan- en inkoopprijsbepalingen, goodwill impairment testing en aan tax valuations. “Ik ben er trots op me bij het team aan te mogen sluiten om klanten te ondersteunen in situaties die voor hen van cruciaal belang zijn”, besluit Snel. 

Weimer en Snel zijn de zesde en zevende medewerker van BFI. Naast de twee oprichters zijn de andere teamleden van het bedrijf Marieke Franken, Niek Strohmaier en Mark Dechesne.