TFG-maatschap Trending Technologies breidt uit naar regio zuid

10 april 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Trending Technologies, een maatschap van The Future Group, heeft zijn footprint uitgebreid naar regio zuid. “De uitbreiding naar het zuiden speelt in op de wensen van onze klanten en maten”, zegt Alexander Elzenga, Maatschapmanager bij Trending Technologies.

The Future Group (TFG) bestaat uit een community van meer dan 300 zelfstandige ICT-professionals,  Onder de Future Groep valt ook de maatschap Trending Technologies, het onderdeel dat klanten ondersteunt met een keur aan technologie-, software- en projectmanagementdiensten. De consultants van Trending Technologies werken bij opdrachtgevers onder meer in rollen als Technology Lead, Product Owner, DevOps Engineer, Technical Consultant, Software Engineer, Scrum Master of Solution Architect. 

Belangrijke stap

De uitbreiding van Trending Technologies is belangrijk, aangezien de maatschap daarmee inspeelt op de wensen van de maten (ondernemers binnen het collectief) van het bedrijf. Een zo’n wens is bijvoorbeeld het ook dichter bij hun woonplaats kunnen verwerven van opdrachten. Daarnaast blijkt dat organisaties/opdrachtgevers in toenemende mate eisen stellen aan vaste medewerkers, maar ook aan externe specialisten. Zo mogen deze in sommige gevallen niet verder weg wonen van de organisatie of het klantgebied dan een x aantal km’s of x aantal minuten reistijd.

TFG-maatschappij Trending Technologies breidt uit naar regio zuid

De kansen die er in regio zuid liggen, zijn volgens Trending Technologies “even groot en waarschijnlijk nog groter dan in andere regio’s in het land”. Deze regio heeft de afgelopen jaren “de meeste groei doorgemaakt” en is, nog belangrijker voor TFG, een “sterk technologie-gedreven regio”. “En daar spelen wij met onze specialisten uiteraard graag op in. Met de uitbreiding naar het zuiden kunnen niet alleen opdrachtgevers uit de Randstad maar ook uit de Brainport Eindhoven bij The Future Group terecht voor de beste ICT-experts.” 

Terwijl de TFG-maatschap naar eigen zeggen reeds beschikt over een sterk trackrecord, wil Trending Technologies zijn aanwezigheid nog verder vergroten. Dat wil het bedrijf bereiken door meer IT-specialisten aan het collectief te binden en door de recruitment- en salesactiviteiten op deze regio te focussen, zo legt een woordvoerder uit. 

Drie nieuwe maten

Om de groei in regio zuid verder gestalte te geven zijn drie ervaren ondernemers als maten toegetreden tot Trending Technologies: Martijn Kamstra, Stefan Dreverman en Bart van Hest. Samen brengen ze meer dan 30 jaar aan ervaring in onder meer technologie, digitalisering en consultancy mee naar het bedrijf. “De ondernemers die zich aansluiten bij onze maatschap zijn innovatiegedreven specialisten die met de laatste tools, talen en methodieken werken om zo opdrachtgevers een eerlijk en objectief antwoord te kunnen geven op hun vragen”, laat Trending Technologies weten.

In de zuidelijke regio zal Trending Technologies samenwerken met andere onderdelen van The Future Group: “Alle maatschappen werken met elkaar samen en zorgen er dus ook voor dat opdrachtgevers die landelijk werken bediend kunnen worden maar ook maten uit andere maatschappen kunnen bijschieten in de regio als dat de wens is van de maat.”

Enkele maatschappen die onder The Future Group vallen zijn Agile Partners, FinTech, Integration Technology & Services Microsoft, Security and Smart Technologies.