Primaned sluit PMWeb samenwerking met HKA Tech

05 april 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Primaned, een Nederlands bedrijf voor portfolio- en projectmanagement, gaat samenwerken met HKA Tech, een van ‘s wereld grootste partners voor projectmanagementsoftware van PMWeb. Samen gaan de twee bedrijven klanten in Europa helpen met het professionaliseren van hun projectmanagement-bedrijfsvoering.

Het in Capelle aan den IJssel gevestigde Primaned werd in 1985 opgericht als adviesbureau voor projectbeheersing. Vandaag de dag behoort het bedrijf tot een van de grotere specialisten in het vak. De consultants van het kantoor bieden ondersteuning op het gebied van portfoliomanagement, project- en risicobeheersing, en de technologie-experts zijn gespecialiseerd in het implementeren van software-oplossingen van ontwikkelaars als Orcale, PMWeb, MainTasc Enterprise en Primavera. 

Het nieuwe partnership met HKA Tech richt zich op dienstverlening rond PMWeb, een leverancier van software voor bedrijven die grote, kapitaalintensieve projecten uitvoeren, zoals in de bouw, zorg, chemie en olie & gas. PMWeb wordt wereldwijd gebruikt door organisaties als AECOM (bouw), CBRE (vastgoed), European Investment Bank (financiële dienstverlening), Dubai Parks & Resorts (reizen), Cisco (technologie), Samsung (electronica) en de Verenigde Naties United (overheid). 

Primaned sluit PMWeb samenwerking met HKA Tech

Het portfolio aan oplossingen van PMWeb kent vier werkgebieden: planning en management voor capital expenditures, projectportfolio-management, faciliteitenmanagement en vastgoedmanagement. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn alle oplossingen 100% web-based. Centrale modules beslaan aspecten als planning, kostenmanagement, roosteren, asset- en faciliteitenbeheer en visuele workflow. 

Toen Primaned twee jaar geleden de voorsprong van de software op andere oplossingen zag, haalde het kantoor PMWeb naar Europa. Sindsdien zijn onder meer APM Terminals en Philips gebruik gaan maken van de oplossing van het Amerikaanse softwarehuis. Samen met HKA Tech wil Primaned nu zijn activiteiten rond PMWeb verder uitbreiden over het continent. De kantoren van HKA Tech in het Verenigd Koninkrijk en van Primaned in Nederland, België en Ierland zullen samen werken aan zowel het binnenhalen van nieuw klanten als het uitvoeren van gezamenlijke projecten. 

Om te laten zien wat de twee bedrijven samen te bieden hebben, namen ze in de afgelopen weken deel aan verschillende evenementen. Tijdens het event ‘Technology that drives Construction Management’ in London gaven ze diverse Europese klanten de mogelijkheid hun ervaringen met PMWeb te delen. Een van deze klanten is NHS, de Britse gezondheidsdienst. Alasdair White, Head of Construction bij NHS, gaf aan: “PMWeb heeft het voor ons mogelijk gemaakt om onze organisatie veel efficiënter te laten werken waardoor we nu voor het eerst sinds vijf jaar in staat zijn om daadwerkelijk 100% van ons budget te investeren.” 

Daarnaast gaf Primaned-topman Paul Vogels medio maart een presentatie over PMWeb tijdens de National Construction Summit in Dublin, Ierland. Volgende maand zal hij ook spreken in ons eigen land, op de Building Holland Expo die plaatsvindt in RAI Amsterdam.