Van Dam & Oosterbaan versterkt team met Arthur Rynja

03 oktober 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Van Dam & Oosterbaan heeft een nieuwe adviseur aan zich weten te binden: Arthur Rynja. De ervaren data en businessintelligence professional werkt sinds 2010 als zelfstandig adviseur. Bij Van Dam & Oosterbaan zal hij nu zijn expertise gaan inzetten voor opdrachtgevers van de Utrechtse informatiemanagement en data analyse specialist.

Arthur Rynja is een professional met jarenlange ervaring als interim (concern)controller en als adviseur / manager binnen het sociaal domein. Hij heeft gewerkt bij onder andere de gemeenten Amsterdam, Arnhem, Hilversum, Bodegraven-Reeuwijk en Hollands Kroon. Rynja beschikt over ruime kennis in onder meer management control,performane management, controlling en projectmanagement.

Van Dam & Oosterbaan toont zich verheugd over de komst van Rynja en zijn toegevoegde waarde: “Als specialist in data en Business Intelligence, weet Arthur met zijn met zijn financiële kennis en ervaring de brug tussen Beleid, IT & Financiën te slaan.” Rynja is dan ook geen onbekende van het adviesbureau. “We draaiden al enkele projecten samen met Arthur bij enkele gemeenten en kunnen nu nog intensiever de dienstverlening waar Beleid, IT & Financiën samen komen doorontwikkelen”, aldus Van Dam & Oosterbaan.

Van Dam & Oosterbaan versterkt team met Arthur Rynja

Sinds 2010 is Rynja actief als adviseur vanuit zijn eigen bureau – Rynja Advies. Momenteel is hij nog actief alsconcerncontroller ad interim voor gemeente Hollands Kroon en sinds circa drieënhalf jaar is hij extern lid van de Rekenkamercommissie voor Gemeente Meppel, Steenwijkerland, Westerveld en (sinds medio 2017) Staphorst. Ook voor de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zet hij zich in als concern adviseur, en is hij verantwoordelijk voor de opzet, het bestaan en de doorontwikkeling van maandrapportages voor het sociaal domein.

Rynja heeft ervoor gekozen zich te verbinden aan Van Dam en Oosterbaan, een adviesbureau gespecialiseerd in informatiemanagement en data analyse. Het bedrijf, opgericht door Peter Frans Oosterbaan en Ernstjan van Dam, is gevestigd in Utrecht en telt zestien adviseurs. Naast adviesdiensten en het doen van onderzoek, biedt Van Dam & Oosterbaan ook trainingen aan en levert het opdrachtgevers op tijdelijke basis dataprofessionals.

Het bureau onderscheidt zich naar eigen zeggen door de combinatie van het hebben van ”inhoudelijke kennis en IT expertise”. Medeoprichter Oosterbaan:  Hierdoor denken we mee in de concretisering van de informatiebehoefte vanuit uitvoering, beleid en management én in de technische ontwikkeling van registratiesystemen, monitoring en dashboarding. Bovendien maken wij processen efficiënter met een eenvoudige, nuchtere en pragmatische aanpak.”