The Future Group stelt Arno Commandeur aan als topman

29 januari 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Arno Commandeur, het voormalige hoofd van Conclusion Implementation, is de nieuwe algemeen directeur van The Future Group. Commandeur begint op 1 februari aan zijn nieuwe uitdaging en volgt Ruud Verhagen op.

The Future Group werd in 2000 opgericht door Pascal Koning en Bart Timmer. De twee leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding en werkten vervolgens samen bij zowel ABN AMRO als Randstad. Het bedrijfsmodel van deze laatste werkgever – een van de grootste uitzendbureaus ter wereld – diende als inspiratie voor The Future Group. Samen met investeerder John Ewbank – een vriend van de twee en producer van onder meer Marco Borsato – waagden ze de sprong. Met succes, want vandaag de dag is hun bedrijf met zo’n 300 aangesloten specialisten een van de grotere ondernemerscollectieven van IT-professionals.

“Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we nooit zijn gestart met het doel om The Future Group groot en succesvol te maken. Wel zijn we het gestart om met mensen te werken die het ook anders wilden gaan doen, het verschil wilden maken, ambitie hadden en hebben, en dat in een model dat vernieuwend was”, reflecteren de oprichters op de ontwikkeling van het kantoor. Sinds het vroege begin is The Future Group gebouwd op de principes van zelfsturing, wat betekent dat er weinig hiërarchie en structuur is en dat samenwerking tussen groepen en autonomie centraal staan in het organisatiemodel.

De IT-services provider uit Zoetermeer ondersteunt klanten uit diverse sectoren met diensten als IT-projectmanagement, applicatiemanagement, testing, migraties, cybersecurity, ERP-diensten, IT-architectuur, kunstmatige intelligentie, agile werken, procesinrichting en -harmonisatie en IT-outsourcing. Deze diensten worden aangeboden door zeventien verschillende werkmaatschappijen.

The Future Group stelt Arno Commandeur aan als topman

Volgens Bart Timmer is The Future Group – niet te verwarren met Future Groep, een zakelijke dienstverlener uit Utrecht die is ontstaan vanuit Conclusion – nu klaar voor zijn volgende groeifase. In een exploderende IT-markt ziet het kantoor een stijgende vraag naar zijn aanpak en diensten. Door de voortdenderende digitale transformatie en razendsnelle opkomst van technologieën als AI, fintech en machine learning, zijn organisaties van – groot tot klein – aan het investeren in IT om zo competitief en innovatief te blijven. Externe spelers als The Future Group bieden hierbij de benodigde externe kennis en expertise. 

Als onderdeel van de nieuwe koers heeft Ruud Verhagen, die de afgelopen zeven jaar leiding heeft gegeven aan het kantoor, besloten het stokje door te geven aan Arno Commandeur. “De organisatie staat en is klaar voor de volgende fase. Voor mij is daarmee de tijd gekomen om door te gaan en een nieuw avontuur te omarmen”, aldus Verhagen. “Graag wil ik alle ondernemers van The Future Group bedanken voor de geweldige reis die we samen hebben gemaakt. Het was een tijd van bouwen, samen creëren, groeien en heel veel plezier. Ook wil ik het team in Zoetermeer, de aandeelhouders en relaties bedanken voor de ongelofelijke mooie tijd. Nu eerst een paar maanden rust en dan een geweldig nieuw avontuur.”

De oprichters, die benadrukken dat het bedrijf zonder Verhagen nooit zou zijn gekomen waar het nu is, zien in Arno Commandeur de ideale opvolger. “Zijn belangrijkste opdracht wordt het verder bouwen aan sociale en technologische innovatie en het profileren van The Future Group in de markt”, aldus de medeoprichters.

Commandeur is een bekende naam in de zakelijke dienstverleningssector. Bovendien beschikt hij over ervaring in omgevingen met een DNA dat sterk lijkt op dat van The Future Group. Hij bracht meer dan twee decennia door in de zakelijke advisering, en bij Conclusion – dat zijn dienstverlening ook organiseert middels relatief autonome werkmaatschappijen – gaf hij leiding aan Conclusion Implementation. Na tien jaar bij Conclusion, verliet hij het bedrijf in 2016 om zijn eigen adviesbureau te beginnen, Fortes Solutions. 

“The Future Group is een onderscheidend en innovatief concept dat inspeelt op actuele vraagstukken in de markt”, geeft Commandeur aan in reactie op zijn komst naar het bureau: “Zo brengen we enerzijds snel technologische kennis naar bedrijven en spelen we anderzijds in op de vraag naar een verantwoorde vorm van flexibiliteit in de arbeidsmarkt. Ik ben er trots op dat ik deze community verder mag uitbouwen.”

Samen met operationeel directeur Jeroen Zomers – die hij nog goed kent vanuit hun gezamenlijk Conclusion-tijd – vormt hij de tweekoppige directie van The Future Group. Oprichters Koning en Timmer blijven nauw betrokken bij het bestuur als adviseurs en DNA-bewakers.