Alvarez & Marsal Benelux trekt Cees Vermaas aan

13 december 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Alvarez & Marsal Benelux heeft zijn team uitgebreid met Cees Vermaas. De nieuwe Senior Adviseur maakte de overstap naar het consultancybureau vanuit derivatenbeursexploitant CME Europa, waar hij circa drie jaar de rol van CEO vervulde.

De Benelux tak van Alvarez & Marsal is onderdeel van een groot internationaal opererend concern met hoofdkantoor in hartje New York. Wereldwijd zetten de ruim 1.800 medewerkers van de dienstverlener het afgelopen jaar een slordige $500 miljoen om. Het Benelux kantoor van Alvarez & Marsal is gevestigd in Amsterdam, waar vanuit verschillende senior professionals klanten ondersteunen op het gebied van onder meer fusies & overnames, resultaatverbetering, herstructurering en people management.

Recent is aan het team van de Amsterdamse vestiging van Alvarez & Marsal een naam toegevoegd: senior adviseur Cees Vermaas, de voormalig topman van derivatenbeursexploitant CME Europa. In 2015 kreeg hij de taak was om met de Amerikaanse derivatenbeurs ook in Europa voet aan de grond te krijgen, door infrastructuur te bouwen en het productaanbod uit te breiden. De praktijk bleek echter anders. In april besloot CME om de stekker uit de Europese divisie te trekken. In augustus werden de laatste transacties afgehandeld, waarna Vermaas klaar was voor een nieuwe uitdaging.Alvarez & Marsal Benelux trekt Cees Vermaas aanVermaas kan leunen op meer dan 25 jaar aan professionele ervaring. Zo was hij ruim elf jaar actief voor NYSE Euronext, een voormalige Europees-Amerikaanse beursmaatschappij. In 2003 werd hij aangesteld als Executive Director European Sales, in 2009 als Executive Vice President, waarna hij vanaf 2010 vier jaar lang de rol van CEO Euronext Amsterdam bekleedde. Daarvoor – van 2001 tot en met 2003 – was Vermaas werkzaam als Director Cash Markets Netherlands bij effectenbeurs Euronext in Amsterdam. Hij maakte destijds de overstap naar Euronext vanuit CMG Finance, waar hij zo’n twee jaar (1999-2001) in de weer was als Management Consultant.

Ook was Vermaas twee jaar actief voor Getronics Software als Consultant, waar hij zich onder meer bezighield met diverse projectmanagementtaken, waaronder met de ontwikkeling van een webapplicatie voor Aegon. Gedurende de eerste vijf jaar van zijn carrière werkte hij als IT-Manager voor Videoland Nederland – van 1992 tot en met 1995 – en bij IMPULS Software – van 1995 tot en met 1997 – als Associate Director. Daarvoor studeerde Vermaas af aan de Haagsche Hogeschool in Business Administration & Management.