Leverancier van projectmanagementsoftware krijgt groei-investering

22 november 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

YVI Family, een leverancier van projectmanagementsoftware, heeft een kapitaalinjectie gekregen van Scholt Group uit Valkenswaard. “De samenwerking brengt ontzettend veel nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelingen in de toekomst”, aldus oprichter en eigenaar Yvonne van Nierop.

Opgericht in 1995, levert YVI Family het mkb en zzp’ers een tool om hun projectadministratie te managen. De software van het Eindhovens softwarebedrijf richt zich vooral op bedrijven en individuen actief in de zakelijke dienstverlening, waaronder consultants. “Zakelijke dienstverleners, waaronder architecten, ingenieurs en consultants, blijken een enorme behoefte te hebben aan praktische software die hen ondersteunt in hun dagelijkse registratie rondom uren, projectregistratie, declaraties, facturen en offertes in de hectiek van alledag”, legt Van Nierop uit.

Het bedrijf levert twee standaardpakketten: YVI Corpex, een ERPsysteem dat diverse backoffice-processen faciliteert, en YVI Ruby, een webapplicatie voor zakelijke dienstverleners. Naast de standaardsoftware bouwt het bedrijf ook functionele applicaties op maat – zo is YVI Family een voorkeursleverancier voor IT-partijen als Exact, Microsoft en Unit4. 

Groei versnellen

De investering van Scholt Group, een energieleverancier voor de zakelijke markt, zal YVI Family voldoende financiële armslag bieden om zijn groei te kunnen versnellen. “De samenwerking met Scholt Group geeft ons volop mogelijkheden om onze productontwikkeling op te schalen, nieuwe mensen aan te nemen en onze doelen na te streven: een leidende speler worden in projectmanagementsoftware voor zakelijke dienstverleners”, laat YVI Family weten. Financiële details rondom de investering zijn niet bekendgemaakt, maar beide partijen spreken over een “stevig bedrag”.

Leverancier van projectmanagementsoftware krijgt groei-investering

Nadat de softwareleverancier had aangekondigd op zoek te zijn naar een kapitaalinjectie, kreeg het bedrijf te maken met forse interesse. “We hadden een luxeprobleem”, geeft Van Nierop aan: “We konden kiezen uit meerdere geïnteresseerde investeerders.” De doorslag om te kiezen voor Scholt Group zat hem vooral in de klik met Jan Scholt, de oprichter van het Limburgse familiebedrijf. “De klik met de ervaren ondernemer was meteen zó goed dat we niet lang hoefden na te denken.” 

Uitbouwen van de marktpositie

Aan de andere kant van de tafel zag Scholt het aanzienlijke potentieel van de software die YVI Family ontwikkelt, zowel vanuit een functioneel perspectief als met het oog op de gebruikerservaring. Volgens hem schuilt er veel potentie in het verder uitbouwen van de marktpositie van de softwareleverancier. In het snel veranderende marktlandschap van vandaag wordt technologie, zoals projectmanagementsoftware, een alsmaar belangrijkere onderscheidende factor. 

In het optimaliseren van operaties, nemen zakelijke dienstverleners in toenemende mate afstand van de grote, logge ERP-systemen in de markt en wenden zich steeds vaker tot meer agile en kostenefficiënte oplossingen. YVI Family speelt in op deze trend, onder meer met YVI Ruby, dat al te gebruiken is vanaf een prijs van €29 per maand per gebruiker.

De samenwerking draait niet alleen om de financiële injectie, zegt van Nierop: “Dit is een investeerder die niet alleen financiële middelen levert, maar juist ook met beide benen op de grond ondersteuning biedt op wélk vlak dan ook. En dat geeft, in de breedste zin van het woord, een enorme boost aan ons bedrijf.”