Sia Partners koopt bureaus in Frankrijk, Noord-Amerika en Midden-Oosten

04 juni 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sia Partners heeft het afgelopen halfjaar drie overnames afgerond. In thuisland Frankrijk werd digital marketingbureau Fove overgenomen, in Noord-Amerika werd E3 ingelijfd en in het Midden-Oosten is ShiftIN Partners toegevoegd aan de gelederen. In gesprek met Consultancy.nl vertelt Robert Jan van Vliet, Managing Partner van Sia Partners Nederland, wat de gesloten deals betekenen voor de dienstverlening voor het Nederlandse kantoor van de internationale consultancy.

Digital marketing: Fove

De meest recente gesloten deal was de overname van digitaal marketingbureau Fove, die afgelopen maand plaatsvond. Opgericht in 2015 telt Fove ongeveer dertig professionals. Fove, dat net buiten Parijs gevestigd is, bedient klanten als Europcar, Michelin, Pierre Fabre, Galeries Lafayette, Nespresso, Moët Hennessy en Harley Davidson.

Het digital marketingbureau is gespecialiseerd in merkcreatie en –concepten, customer relationship management en digital delivery. Met de overname versterkt Sia Partners zijn dienstenportfolio met een reeks aan concept- en executiecapaciteiten. “Fove is gevestigd in Parijs, bij internationale projecten zullen we met hen samenwerken en voor lokale Nederlandse projecten geldt dat we een beroep kunnen doen op hun expertise”, laat Robert Jan van Vliet, Managing Partner van Sia Partners Nederland, weten. Fove is gespecialiseerd in UX- en UI-design – “twee onderwerpen die cruciaal zijn voor het verbeteren van de klantervaring die aan klanten wordt geboden”, legt Van Vliet uit. In alle markten, waaronder energie, financiële dienstverlening en retail, is klantgerichtheid volgens Van Vliet nu een strategische differentiator en staat het hoog op de bestuursagenda van Sia Partners: “Met deze vaardigheden binnen handbereik kunnen we onze dienstverlening op dit gebied verbeteren.”

Sia Partners is sinds de oprichting in ons land gegroeid tot een team van meer dan 35 consultants, en een van de belangrijkste gebieden waarin het actief is, is sales & marketing en customer experience, zowel vanuit een proces- als digitaal oogpunt. Van Vliet: "Nu voegen we dus design en een diepere technologische kennislaag toe.”

Sia Partners koopt bureaus in Frankrijk, Noord-Amerika en Midden-Oosten

Digital transformation: E3

Begin dit jaar voegde Sia Partners het Canadese E3 toe aan hun gelederen. Door de deal breidt Sia Partners hun team in het Noord-Amerikaanse continent uit naar ongeveer vijftig consultants. In die regio is het bureau actief vanuit kantoren in North Carolina, Houston, Texas en Montreal, in Canada. Opgericht in 2006 en met een team van ongeveer veertig consultants ondersteunt E3 publieke en private stakeholders bij de implementatie van hun strategie- en transformatieprojecten. Het management consultancybureau opereert vooral binnen het bank- en verzekeringsdomein en de sectoren energie, telecom, media en de publieke sector.

Net als Fove, heeft Sia Partners met E3 een unieke specialist aan boord gehaald, in een segment dat snelle groie doormaakt. E3 richt zich vooral op digitale transformaties, en vooral op robotic process automation (RPA). RPA is een opkomende en innovatieve technologie die binnen bedrijven en instellingen wordt gehanteerd om operationele en ondersteunende werkstromen te optimaliseren. Het proces van RPA is erop gericht repetitieve handmatige werkzaamheden te digitaliseren in processen. Door de inzet van RPA kunnen organisaties naast het automatiseren van hun processen hun kwaliteit en risk management verbeteren. Vooral banken, verzekeraars, energiebedrijven, retailers, logistieke spelers en industriële bedrijven omarmen de laatste jaren RPA in toenemende mate. 

De combinatie van Fove en E3 zal het Nederlandse kantoor van Sia Partners veel waarde opleveren, verwacht Van Vliet: “Beide organisaties nemen capaciteiten mee, die bijdragen aan het verder positioneren van Sia Partners op het gebied van digital, een van onze belangrijkste facetten binnen onze Consulting 4.0-strategie (de wereldwijde strategie om zich te onderscheiden, red.). In Nederland zijn we al koploper binnen het innovatie- en digitale domein, hiermee willen we onze skillset verder verbreden.”

Organisational change: ShiftIn Partners

Eind 2017 voegde Sia Partners ook een gerenommeerd advieskantoor toe aan haar operaties in het Midden-Oosten: ShiftIn Partners. Opgericht in 2012, is ShiftIN een bureau gespecialiseerd in strategie-executie dat in het Midden-Oosten beschikt over drie kantoren, in Abu Dhabi, Dubai en Riyad. Door de overname van ShiftIn Partners verdubbelde Sia Partners nagenoeg zijn aanwezigheid in de regio, waarmee het team nu zo’n veertig consultants telt. Vandaag de dag opereert Sia Partners in het Midden-Oosten vanuit vier kantoren: in Abu Dhabi en Dubai (beiden in de Verenigde Arabische Emiraten), in Doha, Katar en in Riyad, Saoedie-Arabië.

“ShiftIn Partners heeft significante ervaring op het gebied van transformatie en verandermanagement. Ons team van dedicated consultants op dit gebied zal van deze expertise uitstekend kunnen profiteren, onder meer door kennisdeling, inzicht te krijgen in best practices en met toepassingen van bewezen veranderinstrumenten. Dit is vergelijkbaar met de overname van Molten Group in de UK zo’n twee jaar geleden, ter versterking van onze dienstverlening”, sluit Van Vliet af.

Opgericht in 1999 in Parijs, telt Sia Partners wereldwijd ongeveer 1.100 consultants verspreid over 20 kantoren en genereert het bureau een jaaromzet van rond de €140 miljoen.