Jubilerend energieadviesbureau SV Utilities gerebrand naar Ciratum

28 september 2018 Consultancy.nl

SV Utilities, een adviesbureau dat zich richt op adviseren, verbeteren en managen in de energiesector, heeft een rebranding doorgevoerd en gaat verder onder de nieuwe naam Ciratum. Het bureau, dat onlangs zijn tienjarig jubileum vierde, koos voor de nieuwe naam om beter te weerspiegelen waar het voor staat en waar het zich mee bezighoudt. “Een logische stap in de veranderingen die we hebben doorgemaakt als organisatie”, verklaren Rudolf Das, directeur, en Martijn Ockers, Manager Operations, bij het gloednieuwe Ciratum.

De afgelopen jaren is het consultancykantoor uitgegroeid tot een gevestigde speler in de energiesector. Het bureau werkt voor alle partijen in het energielandschap, van leveranciers en netbeheerders tot PV-partijen, meetbedrijven en startups, en voor andere spelers in de energiesector. De meeste klanten bevinden zich in Nederland, maar het bureau werkt ook in België.

Tien jaar na het oprichten van het SV Utilities, heeft het huidige management besloten om een rebranding door te voeren, naar een nieuw merk en nieuwe identiteit. “Het lijkt allemaal vanzelfsprekend. De mensen die je in dienst hebt, klanten die je bedient, dienstverlening die je uitvoert en de naam waaronder je werkt. Het zijn van een consultancykantoor vergt een houding waarbij je altijd gedreven moet zijn om te willen verbeteren, veranderen of innoveren. Daarin moet je jezelf niet beperken tot prediken bij relaties, maar ook in de spiegel durven kijken en durven vaststellen in welke mate dit bij jezelf dient te gebeuren”, zegt Rudolf.

De naam Ciratum, die gerust opvallend genoemd mag worden in een conservatieve branche als consultancy, komt voort uit de samenvoeging van de twee Latijnse woorden Circulus en Quadratum. “Ons bestaansrecht heeft als fundament krachtige en duurzame relaties met spelers in de energiesector. Diverse klanten ondersteunen wij al jaren en sommige al sinds het begin. Middels praktische en duidelijke plannen zetten wij een kader neer en zorgen wij samen met onze opdrachtgevers ervoor dat dit kader behaald wordt. Als dat abstract gemaakt wordt komt men al snel uit bij een cirkel en een vierkant.”, geeft Martijn aan.

Jubilerend energieadviesbureau SV Utilities gerebrand naar Ciratum

Ook introduceert het bedrijf een nieuwe pay-off: ‘Samen verder’. Martijn licht toe: ”Wij werken samen met elkaar, maar ook samen met onze opdrachtgevers en haar medewerkers om de uitdagingen te trotseren. Daarbij komt dat samenwerking stimuleert en motiveert: onze opdrachtgevers en wij gaan en komen samen verder.” De nieuwe naam Ciratum is afgelopen zomer, terwijl werd stilgestaan bij het 10-jarig jubileum, bekendgemaakt.

Ter gelegenheid van de bijzondere mijlpaal reisden alle medewerkers van het adviesbureau af naar Terschelling, waar ze vier dagen hebben kunnen genieten van zon, zee en strand. “Het weer zat mee, het waren prachtige dagen”, zegt Rudolf. Ook werd gedurende de vier dagen met een spel, dat verdacht veel weg had van ‘Wie is de Mol’, geld ingezameld voor een tweetal goede doelen: Stichting de Milieujutter Terschelling en Stichting Energy4All. Zo werd voor de laatstgenoemde goededoel-instelling (op het moment van schrijven) maar liefst €2.325 opgehaald.

Voordat er naar Terschelling werd afgereisd, werd een middag en avond gereserveerd voor relaties van het bureau – met opdrachtgevers en andere relaties van Ciratum werd een themabezoek aan het windmolenpark Noordoostpolder gebracht en werd een van de grootste molens van het park van binnen bezocht. 

Gevraagd naar de ambities met Ciratum, geven Rudolf en Martijn aan dat het bedrijf de doelstelling heeft om de komende jaren te groeien – momenteel telt het bureau zo’n 25 collega’s. Rudolf voegt echter toe dat het vooral gaat om kwalitatieve groei en het creëren van impact. “We willen meebouwen aan de toekomst van de energiesector en aan succesvolle organisaties.”

Kansen om aan te boren zijn er volop. De energiesector ondergaat momenteel een van de grootste veranderingen in haar geschiedenis. Of het nu gaat om het realiseren van duurzaamheidsambities, zoals ‘van het gas af’, elektrische voertuigen of zonne-energie, of het verbeteren van de capaciteit van het elektriciteitsnet, of het versterken van samenwerkingen tussen partijen om samen te zorgen dat decentrale opwekking realiteit wordt, “de sector die wij bedienen staat gelukkig nooit stil”, aldus Martijn. Tegelijkertijd moeten dergelijke veranderingen ‘landen’ in bestaande ecosystemen (bijvoorbeeld NEDU/EDSN), maar ook ruimte bieden aan nieuwe ecosystemen (bijvoorbeeld USEF).

Martijn geeft ten slotte aan dat hij er naar uitkijkt de klanten van Ciratum te helpen relevant en concurrerend te blijven: “Wij staan klaar om partijen binnen de energiesector in deze turbulente tijden blijvend te ondersteunen.”


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Drijver en Partners Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup