Jan van Baars volgt oprichter Marc Guelen op als CEO van Hezelburcht

13 augustus 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Jan van Baars is aangesteld als nieuwe CEO van Hezelburcht. Sinds begin dit jaar was Van Baars reeds lid van het managementteam van het subsidieadviesbureau, dat ruim twintig jaar werd geleid door oprichter Marc Guelen.

Opgericht in 1995 geldt Hezelburcht als een van de grotere subsidieadviesbureaus van Nederland. Begonnen in Nederland, is het bedrijf sinds tien jaar ook internationaal actief. Het subsidieadviesbureau biedt (full service) subsidieadvies ter ondersteuning van strategische, financiële en innovatieve ambities van zijn opdrachtgevers.

Bij Hezelburcht werken momenteel ruim tachtig specialisten in dienst die actief zijn binnen diverse expertisegebieden, variërend van life sciences, health & food tot hightech en ICT.

Jan van Baars volgt oprichter Marc Guelen op als CEO van Hezelburcht

De subsidiekennis van het bureau reikt van regionaal tot Europees niveau en beslaat zowel de publieke als private sector. Hezelburcht opereert vanuit vijf vestigingen in Nederland (Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven en Nijmegen) en een kantoor in het Belgische Brussel.

Vertrekkend CEO Marc Guelen blikt terug op de afgelopen periode en spreekt lovende woorden uit over opvolger Jan van Baars: “In 1995 startte ik Hezelburcht en in die achterliggende ruim 23 jaar hebben wij een mooie en zeer succesvolle ontwikkeling doorgemaakt. Er staat nu een kerngezonde organisatie van ruim tachtig professionals die klaar is voor de volgende fase. Voor mij persoonlijk een goed moment om de dagelijkse leiding over te dragen en ik ben dan ook verheugd dat Jan van Baars de rol van CEO vervult.”

Hij voegt toe: “Jan heb ik leren kennen als een gedreven en ervaren professional, die met zijn kennis en ervaring in de zakelijke dienstverlening, samen met het zittende managementteam, absoluut in staat is Hezelburcht in deze nieuwe fase te leiden.”

Jan van Baars is een ervaren zakelijke bestuurder met jarenlange (internationale) ervaring, onder meer opgedaan op het snijvlak van algemeen management en corporate finance. Van Baars heeft hiervoor ruim vijftien jaar gewerkt voor de ABN AMRO Hypotheken Groep, waarvan de laatste negenhalf jaar als CEO en eerder in rollen als managing director en manager. Sinds 1 juli 2018 is hij lid van het Hezelburcht managementteam en neemt nu het stokje als CEO over. 

Naast zijn reguliere werkzaamheden is Van Baars sinds eind vorig jaar ook actief als voorzitter van de RvC van het Hypotheken Data Netwerk (HDN), is hij sinds begin dit jaar lid van de Adviesraad van The Dutch Mortgage Consultants (TDMC) en fungeert hij al ruim acht jaar als lid van de Raad van Toezicht van Nationaal Fonds Kinderhulp. 

Van Baars zegt over zijn benoeming bij Hezelburcht: “Met veel enthousiasme ben ik gestart in mijn nieuwe rol bij Hezelburcht. Mooi om de eindverantwoordelijkheid te krijgen van deze nationaal en internationaal succesvolle zakelijke dienstverlener, die haar klanten strategisch of anderszins ondersteunt in het realiseren van ambities. De afgelopen jaren is Hezelburcht uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke subsidieadviesbureaus van Nederland en samen met collega’s en klanten blijven we deze koers voortzetten. Onze toekomst zie ik dan ook met vertrouwen tegemoet.”