TrainTool neemt Wassenaars trainingsbureau Schellekens & partners over

22 juni 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd

TrainTool, een trainingsbureau gespecialieerd in soft skill-trainingen, heeft het Wassenaarse Schellekens & partners overgenomen. Door de deal voegt Trainingtool een specialist in klassieke trainingen toe aan zijn portfolio. “Hiermee kunnen we met een blended aanpak beter inspelen op de leeruitdagingen van vandaag de dag”, aldus TrainTool-CEO Marijn De Geus. 

Met zo’n zeven jaar aan consultancyervaring op zak, opgedaan bij Andersson Elffers Felix (AEF) en PwC, en na acht jaar ervaring te hebben opgedaan met een assessment & selectie-trainingsbureau, richtte Marijn De Geus met een compagnon in 2012 TrainTool op. Sinds de oprichting is het bureau sterk gegroeid naar een team van ongeveer 35 professionals, en heeft het wereldwijd trainingen verzorgd voor circa 70.000 deelnemers.

Het team van TrainTool bestaat uit leerspecialisten, communicatiewetenschappers, bedrijfskundigen, psychologen en software-experts en werkt onder meer voor banken (ABN AMRO, Rabobank), universiteiten (Universiteit Utrecht, Wageningen University), multinationals en andere organisaties. De trainingen die TrainTool verzorgt zijn vooral gecentreerd rondom het ontwikkelen van soft skills vanuit een organisatiedoelstelling. Zo verzorgt het soft skill-trainingen rondom onder meer leiderschap, teamontwikkeling, HR, sales, klantcontact, persoonlijke effectiviteit en consultancy.

Online, offline en blended learning

In een soortgelijke stap – waarbij traditionele online spelers zoals Fietswinkel.nl, Coolblue en Bol.com de stap hebben gemaakt van het digitale naar het fysieke domein – heeft ook TrainTool nu de fysieke locatie toegevoegd aan zijn propositie. “We hebben onszelf de vraag gesteld: ‘Als je nú een trainingsbureau uit zou vinden, met wat wij weten uit ervaring, onderzoek en technologische mogelijkheden, wat moet het dan zijn?’ Het antwoord is het trainingsbureau van vandaag, waar classroomtrainers, softwaredevelopers en data-analisten hand in hand werken om de beste leerervaring te realiseren. Of dat nu online, offline of blended plaatsvindt”, legt De Geus uit.
TrainTool neemt Wassenaars trainingsbureau Schellekens & partners over

Het overgenomen bedrijf, Schellekens & partners, niet te verwarren met gerechtsdeurwaarders Schellekens & Partners, is een aanbieder van bedrijfstrainingen uit Wassenaar. Met meer dan vijftien jaar aan ervaring in het ontwikkelen en realiseren van maatwerkoplossingen op het gebied van communicatie- en organisatieontwikkeling, biedt het bureau ondersteuning aan medewerkers en leidinggevenden in organisaties bij ontwikkelings- en veranderprocessen. Schellekens & partners doet dit vooral op het gebied van in- en externe communicatie en samenwerken, zowel op individueel als op team- of afdelingsniveau. De Geus beschrijft Schellekens & partners als de “beste beschikbare kandidaat” om TrainTools propositie aan te vullen en reageert dan ook verheugd op de overname.

Jarenlange samenwerking

TrainTool en Schellekens & partners zijn al langer bekenden van elkaar. Beide bureaus werken al jarenlang samen in met name de luchtvaart, zorg en nutssector. Dit zorgt voor vertrouwen bij beide partijen, geeft De Geus aan. “Hierdoor kennen we de klant- en deelnemerstevredenheid van de trajecten. De overname is een natuurlijke stap om onze activiteiten nog meer te integreren.” De nieuwe propositie combineert oplossingen die zichzelf bewijzen bij partijen als ABN AMRO, Praxis en Transavia, met een voortdurende integratie van nieuwe ontwikkelingen als spraak- en emotieherkenning. Zo trainen duizenden medewerkers met persoonlijke aandacht.”

Door de toevoeging van Schellekens & partners, zal TrainTool beter zijn uitgerust in een markt die gekenmerkt wordt door toenemende concurrentie, vooral door de opkomst van online spelers (denk aan LinkedIn en Springest) en de consolidatie die plaatsvindt in het traditionele landschap. “Met de verbreding van onze propositie met live training blijven we in de voorhoede spelen”, sluit De Geus af.