Hoe is het om te werken bij Hot ITem? Vier professionals aan het woord

29 juni 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met zo’n 200 medewerkers is adviesbureau Hot ITem geen kleine speler. Maar hoe is het om te werken voor dit Amsterdamse databedrijf? De redactie van Consultancy.nl sprak met vier medewerkers over hun ervaringen.

Hot ITem is een dataspecialist dat zich bezighoudt met het realiseren van prestatieverbeteringen bij bedrijven en de overheid. Het kantoor werd in 1998 opgericht vanuit de filosofie dat persoonlijke ontwikkeling leidt tot groei van zowel de eigen organisatie en medewerker als de klanten: “In de afgelopen jaren hebben we ervaren dat deze filosofie écht werkt. We staan voor een scherpe aanpak waarin we doorbraken creëren op het gebied van prestatieverbetering. Daarbij rusten we niet voordat de oplossing is geïmplementeerd en de baten door de klant zijn geïncasseerd”, aldus Hot ITem. 

Een van de bijna 200 specialisten die actief zijn voor het bureau is Rogier Jochims. Hij vervult er sinds maart 2014 de rol van projectmanager en consultant: “Dat betekent dat ik een team aanstuur bij een klant of dat ik zelfstandig bezig ben bij een klant door zijn organisatie te verbeteren. Eigenlijk is alles wat we doen als Hot ITem bedoeld om de organisatie van de klant te verbeteren, dat zit in ons bloed en dat doen we graag.” Collega Friso Spinhoven – Senior Privacy Consultant – vult Jochims aan: “Werken bij Hot ITem betekent voor mij samen met collega’s oplossingen realiseren waar de klant écht mee geholpen is. En dat in een sfeer waarin we elkaar scherp houden door open en eerlijke feedback te geven, maar waarin we ook met respect en plezier samenwerken!” 

Natuurlijk zijn er wel meer kantoren die een transparante werkwijze nastreven, maar volgens Jochims onderscheidt het team van Hot ITem zich door flexibiliteit in combinatie met doorgrondingsdrang: “We proberen echt tot de crux te komen bij de klant. Dat kan betekenen dat we in samenwerking met de klant – in overleg dus – afwijken van het proces om zo het belangrijkste probleem van een klant te kunnen verhelpen.”

Hoe is het om te werken bij Hot ITem? Vier professionals aan het woord

Sylvia Heuvelman – Head of Business Management – laat zien hoe dat in de praktijk werkt: “Je ziet vaak dat een klant zegt ‘We weten waar we naartoe willen, maar we weten niet precies hoe het nu gaat met de organisatie en ook niet welke acties nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken’. Hot ITem gaat met de klant in gesprek en brengt nauwkeurig in kaart welke acties ondernomen moeten worden om zo te zorgen dat de klant zijn gewenste resultaat zal bereiken.”

Prettige werkomgeving

Andrea Bauer – DWH-specialist – geeft aan dat ze zich erg op haar plaats voelt bij het kantoor: “Bij Hot ITem krijg je de ruimte om je vaardigheden uit te breiden en te verdiepen. Zowel op professioneel als op menselijk vlak is Hot ITem er voor je en dat maakt mij een hele blije medewerker.” Jochims voegt daaraan toe: “Als projectmanager is het echt leuk werken bij Hot ITem. Je kunt wat meer procesgericht aan het werk zijn of meer op de inhoud bij de klant. Al met al kun je heel veel leren samen met collega’s en middels projecten. Een dag is voor mij geslaagd als we echt een mooi resultaat hebben bereikt bij de klant.” 

Van de twintig jaar die Hot ITem inmiddels bestaat, is Heuvelman een groot deel betrokken geweest bij het bedrijf: “Inmiddels werk ik alweer meer dan zeven jaar bij dit mooie bedrijf. Elke dag word ik nog uitgedaagd en leer ik nieuwe dingen. In dat opzicht staat de medewerker écht centraal en dat merk je aan de vele mogelijkheden die je krijgt om jezelf te ontwikkelen.” Jochims voegt daaraan toe: “Hot ITem is een leuke jonge club mensen. We hebben veel events. Zo hebben we in december een eindejaarsweekend gehad, en ik heb mijn collega’s tijdens die dagen echt leren kennen…op de dansvloer.”