Lotte Ravenhorst verbindt zich aan Cultuur & Erfgoed team van BMC

20 juni 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BMC heeft een nieuwe consultant verwelkomd. Sinds enkele weken is Lotte Ravenhorst actief voor het adviesbureau als Senior Adviseur Cultuur & Erfgoed. Ravenhorst maakte de overstap naar BMC vanuit de gemeente Rotterdam, waar ze de functie van Strategisch Adviseur Cultuur bekleedde. 

Sinds mei is Lotte Ravenhorst onderdeel van BMC, een kantoor dat partijen uit de publieke sector voorziet van advies, verander- en interimmanagement, training & coaching, auditing, onderzoek en benchmarking. Binnen het bureau heeft Ravenhorst zich als Senior Adviseur aangesloten bij het zogenaamde BCM-team Cultuur & Erfgoed, dat bestaat uit twaalf medewerkers. Haar nieuwe werkgever is zeer verheugd over haar aantreden: “Dat is niet alleen voor ons, maar ook voor de klant goed nieuws!

Het team waartoe Ravenhorst behoort, beschikt volgens eigen zeggen in totaal over circa 200 jaar ervaring. Daarvan komt ruim tien jaar op haar conto. Voordat ze recentelijk bij het adviesbureau in dienst trad, werkte Ravenhorst zo’n anderhalf jaar voor de gemeente Rotterdam als Strategisch adviseur.Lotte Ravenhorst verbindt zich aan  Cultuur & Erfgoed team van BMCEerder – van 2007 tot 2017 – was ze in Den Haag verbonden aan de Raad voor Cultuur (RVC), het wettelijke adviesorgaan van de regering en het parlement op het terrein van kunst, cultuur en media. Vanaf 2013 werkte ze hier als Senior Adviseur Erfgoed & Musea, nadat ze er eerst actief was als Secretaris Amateurkunst & Cultuureducatie.

Ravenhorst maakte de overstap naar de RVC meer dan tien jaar geleden vanuit het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap, waar ze een jaar lang (2006-2007) werkzaam was als Rijkstrainee. Nadat ze aan de Hogeschool Inholland in 2005 haar bachelordiploma in Creatieve Communicatie had behaald, begon ze haar professionele carrière bij FashionUnited, een nieuwsplatform rondom mode. Daar werkte ze van september 2005 tot en met mei 2006 als redacteur. 

Samen met haar elf collega’s van het BMC-team Cultuur & Erfgoed maakt Ravenhorst zich inmiddels enkele weken sterk voor een gezonde en bloeiende cultuur- en erfgoedsector. Dat doet het team onder meer door voor culturele instellingen businessplannen te maken die de bedrijfsvoering optimaliseren. Verder helpt de groep van adviseurs overheden bij het ontwerp van hun cultuurbeleid. BMC laat weten dat de expertise van Ravenhorst meer dan welkom is bij dat brede takenpakket: “De ervaring en kennis van Ravenhorst sluiten uitstekend aan bij het nieuwe landelijke cultuurbeleid: het ontwikkelen van profielen voor stedelijke cultuurregio’s en de positie van beroepskunstenaars op de arbeidsmarkt.”