SmitDeVries trekt twee nieuwe partners en adviseur aan

04 juli 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

SmitDeVries heeft het partnerteam uitgebreid met twee ervaren managers: Erwin Schotman en Marco van Dam. Ook is A&O-psycholoog Moniek Plattel toegevoegd aan de gelederen. ”Met deze uitbreiding is een sterk fundament gelegd voor verdere groei in de toekomst”, aldus het adviesbureau.

Opgericht in 2009 en gevestigd in Raalte, is SmitDeVries een bedrijfskundig organisatieadviesbureau dat diensten levert op het snijvlak van procesoptimalisatie (lean-management), het in-control brengen van bedrijven en strategisch HRM.

Erwin Schotman, sinds begin deze maand Partner bij het kantoor, is gedurende zijn loopbaan werkzaam geweest in diverse financiële functies. In zijn vroege loopbaan werkte hij ruim achtenhalf jaar als Controller/CFO bij papier- en karton-productiebedrijf Smurfit Kappa Group. Na vervolgens een korte periode als Groepscontroller Print te hebben gefungeerd bij Roto Smeets, keerde hij begin 2011 terug naar Smurfit Kappa (MNL) om de afgelopen ruim zeven jaar de rol van Financieel Directeur te vervullen.

Schotman heeft en duidelijke visie op wat het voornaamste ingrediënt is voor een goedlopende organisatie: “Ik ben ervan overtuigd dat je, om bedrijven te laten groeien, ook moet werken aan de belangrijkste waarde binnen het bedrijf, de mens. Het motiveren van mensen en het zo laag mogelijk in de organisatie brengen van verantwoordelijkheid is de grootste bijdrage voor het ontwikkelen van een sterk bedrijf.”
Marco van Dam, Moniek Plattel en Erwin Schotman

De andere nieuwe Partner, Marco van Dam, is een ervaren manager die gedurende zijn loopbaan verantwoordelijk is geweest voor verschillende strategische transities. Zijn expertise ligt op het snijvlak van onder meer learning & development, verandermanagement en coaching. In zijn vroege loopbaan was Van Dam onder meer jarenlang werkzaam als Key Accountmanager bij Océ. Ook werkte hij enkele jaren als adviseur en (interim) manager voor Dantuma om vervolgens verschillende advies- en managementrollen te vervullen bij Konica Minolta Business Solutions. In zijn laatste rol was hij Manager/Strategisch Consultant Benelux bij schoonmaakdienstverlener CWS-boco Group.

Sinds zijn aanstelling in mei richt Van Dam zich als nieuwe partner van SmitDeVries in het bijzonder op ontwikkeling: Van Dam: “Ik zorg dat er beweging komt op individueel-, team- of organisatieniveau. Mijn doel; het ontwikkelen van het volledige potentieel. Ik ben van nature nieuwsgierig, analytisch, gedreven en mens- en doelgericht. Vanuit deze competenties adviseer ik op strategisch niveau en faciliteer ik ontwikkeling door het toepassen van gerichte training en impactvolle coaching. Met focus op het proces zonder het doel uit het oog te verliezen, zorg ik er voor dat veranderingen duurzaam zijn.”

Moniek Plattel, een ervaren recruiter en A&O-psycholoog, heeft zich tegelijk met de versterking van het partnerteam aan SmitDeVries verbonden. Plattel: “Vanuit mijn rol als Learning & Development Adviseur/Trainer verbind ik graag wetenschappelijk onderbouwde methodieken aan de dagelijkse praktijk van de business. Daarbij ben ik altijd gericht op ontwikkeling en beweging van zowel mens als organisatie.” Plattel, die een master in Psychologie (specialisatie Arbeid, Organisatie en Gezondheid) afrondde aan de Radboud Universiteit Nijmegen, werkte de afgelopen ruim anderhalf jaar bij Eqib | The Human Factor, een HR Business Partner die organisaties informeert, adviseert en begeleidt op het totale HR-spectrum van instroom, doorstroom tot uitstroom.

Jeroen de Vries, medeoprichter van SmitDeVries (samen met Joop Smit, red.), is blij met de versterking door de drie professionals en geeft aan: “Wij zijn trots dat wij ons team opnieuw mogen uitbreiden. Drie waardevolle aanwinsten die allen met hun eigen expertise waarde toevoegen aan SmitDeVries en onze klanten.” Het team van SmitDeVries bestaat verder uit: Bram Steijn (partner, trainer & coach), Cyril Mentink (partner & trainer) en Joerie Hollegien (trainer).

SmitDeVries werkt voor diverse opdrachtgevers, waaronder Rabobank, UMCG, DNV-GL en Hogeschool Utrecht.