Vier consultants sluiten zich aan bij organisatieadviesbureau Rijnconsult

04 juni 2018 Consultancy.nl 8 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rijnconsult heeft vier nieuwe professionals toegevoegd aan het team: Kyra Cools, Jeroen Bronswijk, Evelien van Gijzen en Lieke Brouwer. Met de nieuwe aanwinsten telt het bureau circa 50 professionals. “We hebben nu een mooie mix van oudgedienden en jonge adviseurs”, aldus Rijnconsult.

Kyra Cools is een ervaren (verander-)manager binnen zorg- en welzijn (sociaal domein). “Als coachend manager zet ik professionals centraal bij veranderingsprocessen zodat vanuit persoonlijke verandering de transitie van de organisatie effectiever kan plaatsvinden”, aldus Cools. Gedurende haar loopbaan heeft Cools verschillende leidende en coachende rollen vervuld, waaronder de afgelopen bijna vier jaar als verandermanager bij LIMOR ondersteuning en rehabilitatie. Cools was eindverantwoordelijk voor de dienstverlening binnen Overijssel en voor het aansturen van een team van 21- 35 professionals. De focus lag op projecten op het gebied van transitie AWBZ naar WMO, managementinformatie, procesinnovatie en sociale cohesie.

In eerdere functies was Cools onder meer Teammanager bij Stichting Perspektief, Landelijk Branchemanager Zorg bij Pentascope en werkte ze jarenlang als beleidsmedewerker en projectleider bij De Jutters en als teamleider en verpleegkundige in het Rode Kruis Ziekenhuis (nu HagaZiekenhuis). Bij Rijnconsult, waar ze start als senior adviseur binnen het Zorgteam, wil Cools haar kennis en ervaring breder gaan delen met opdrachtgevers van het adviesbureau. “Ik verheug me erop om samen met mijn ervaren collega’s uit gemeente, real estate, agrifood, leiderschap en leren & ontwikkelen het verschil voor klanten te maken!” Ze besluit: “Persoonlijke transformaties zijn nodig voor de transitie van organisaties, ketens en netwerken richting duurzame, positieve gezondheid.”

Jeroen Bronswijk, bij Rijnconsult gestart als adviseur Binnenlands Bestuur, behaalde vorig jaar zijn master in Publiek Management aan Universiteit Utrecht. Bronswijk liep onder meer stage en was als werkstudent actief bij Andersson Elffers Felix (AEF). Ook was hij stagiair bij de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) en heeft hij het afgelopen halfjaar als trainee (Policy Coordination) gewerkt binnen de Europese Commissie. Gedurende zijn loopbaan heeft de young professional relevante ervaring opgedaan binnen politiek-bestuurlijke omgevingen. Daarnaast beschikt hij over sterke analytische vaardigheden. Bronswijk: “Ingewikkelde maatschappelijke vragen boeien mij enorm! Ik heb ervaren dat het daadwerkelijk doelgerichter laten presteren van publieke organisaties en professionals mij fascineert.” Tijdens zijn werk als fractiemedewerker in de Utrechtse gemeenteraad merkte Bronswijk hoe belangrijk een gemeente is in het leveren van essentiële diensten aan de inwoners: “De gemeente haar opgave nog beter laten doen, daar wil ik graag aan bijdragen.”

Kyra Cools, Lieke Brouwer, Jeroen Bronswijk en Evelien van Gijzen

Bronswijk blikt terug op zijn start bij Rijnconsult: “De eerste weken werd ik meteen ondergedompeld in de wereld van organisatieadvies. Een uitgebreide introductiedag, de maandelijkse interne dag met workshops van collega’s en een internationale driedaagse conferentie, georganiseerd door Rijnconsult en onze internationale partners van ICG (Integrated Consulting Group) over Agile werken in Noordwijk. Deze maand begint ook de Consulting Academy voor startende consultants. Vier keer drie dagen dit jaar een opleiding met andere internationale ICG-collega’s. Voor deze eerste sessie vertrekken we naar Boedapest. Erg tof om naast de adviesprojecten waar je snel ingezet wordt ook meteen deze opleiding te kunnen doen.”

Lieke Brouwer
, adviseur Zorg bij Rijnconsult, is afkomstig van Philips, waar ze het afgelopen jaar werkzaam is geweest als consultant binnen het Healthcare Transformation Services Team. In die rol voerde ze verschillende opdrachten uit binnen de ziekenhuissector rondom procesoptimalisatie (lean & design-thinking) en ketensamenwerkingsprojecten tussen verschillende schakels in het zorgsysteem. Hiervoor heeft ze enkele jaren als Adviseur Zorg gewerkt bij BMC Implementatie. Haar (consultancy)ervaring beslaat het hele spectrum van de zorg, inclusief zorgverzekeraars en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Zo voerde Lieke Brouwer onder andere procesanalyses uit binnen het primair zorgproces en de ondersteunende diensten en hielp ze bij het ontwikkelen van teams en afdelingen van zorgorganisaties..

“Mijn ambitie is om organisaties te verbeteren met effectieve en nieuwe initiatieven om hun klanten beter te bedienen. In het bijzonder haal ik veel voldoening uit het nadenken over het brengen van betere zorg naar patiënten, door bijvoorbeeld samen met zorgaanbieders nieuwe manieren te zoeken om te verbeteren en te innoveren. Dit doe ik onder andere door kritisch naar (nationaal) zorgbeleid te kijken en daarop werkzame processen te ontwikkelen. Het liefst doe ik dit in de rol van strategisch (beleids)adviseur”, licht Brouwer toe. Ze voegt toe: “Ik geniet van het creëren van nieuwe manieren van organiseren, zowel binnen een organisatie als tussen organisaties, en van de zoektocht naar iets nieuws en de voldoening die het geeft als er samen dingen bereikt worden, van nieuwe inzichten en kennis.” Over haar nieuwe werkgever zegt Brouwer enthousiast: “Ik merk dat professionaliteit hoog in het vaandel staat bij Rijnconsult. Iedereen is enorm gedreven en wil er het allerbeste van maken. Fijn om hier onderdeel van te zijn!”

Evelien van Gijzen is gestart als adviseur agrifood bij Rijnconsult, een rol waarin ze verantwoordelijk is voor de uitvoering van voornamelijk opdrachten in de agri- en food sector. “Ik kan ontzettend geïnspireerd raken door de ontwikkelingen binnen het agrifooddomein en de passie van ondernemers”, aldus Van Gijzen. Ook werkt ze met het team aan acquisitie, vakinhoudelijke ontwikkeling, marketing en groei van de adviespraktijk. Van Gijzen kijkt ernaar uit om met de overige disciplines binnen Rijnconsult te gaan samenwerken, van elkaar te leren en zich breder te ontwikkelen. Project- en programmamanagement, verbinden en samenwerken vormen volgens Van Gijzen haar kerncompetenties. Vooral laatstgenoemde eigenschap speelt een essentiële rol. “Samenwerken is voor mij de sleutel tot alles. Om als mens en als organisatie te kunnen groeien en beoogde resultaten te behalen, is voor mij het opbouwen van duurzame relaties het meest belangrijk. Ik ben een samenwerker in hart en nieren. Klanten waarderen mij om mijn hoge verantwoordelijkheidsgevoel in combinatie met mijn hands-on mentaliteit.”

Alvorens ze zich aansloot bij Rijnconsult, werkte Van Gijzen enkele jaren en in verschillende rollen voor HAS Kennistransfer & Bedrijfsopleidingen. Dit onderdeel van HAS Hogeschool bedient vooral bedrijven en overheidsinstellingen in de agribusiness, food-, milieu- en groene sector met toegepast onderzoek & advies. Als Accountmanager Agro hield Van Gijzen zich onder andere bezig met projectcoördinatie, werving van projecten en klantcontacten binnen de tuin- en akkerbouw. Als coördinator Ondernemerschap bracht ze ‘het Ondernemerschap’ binnen de HAS naar een hoger plan. Van Gijzen rondde in 2017 de opleiding Bedrijfskunde en agribusiness af (Leergang Management en Bedrijf) na er eerder al een bachelor in Dier- en Veehouderij te hebben afgerond.

De afgelopen negen maanden is Van Gijzen bovendien werkzaam geweest als teamleider binnen het competence center van Ondernemerslift+, een organisatie die starters coacht, leningen verstrekt en ondernemers in contact brengt met marktpartijen of kennisinstellingen. Tot slot heeft Van Gijzen ook zelf ervaring als ondernemer opgedaan. “Ik heb ontzettend veel zin in mijn nieuwe uitdaging bij Rijnconsult. Een bedrijf met gepassioneerde, ondernemende en hardwerkende professionals, waar ook op z’n tijd mogelijkheid is tot een lolletje en ontspannen samenzijn. Ik voel me hier vanaf moment één al thuis.”

40 jaar Rijnconsult

De vier nieuwe adviseurs zijn gestart in het jaar waarin Rijnconsult zijn veertigjarig jubileum viert. Opgericht in 1978 als verzelfstandiging van de interne adviesafdeling van AKZO, behoort het adviesbureau anno 2018 tot een van de grotere organisatieadviesbureaus van ons land. Rijnconsult levert naast adviesdiensten en diensten op het gebied van leiderschap & ontwikkelen ook interim- en werving & selectie-diensten via dochterbedrijf Rieken & Oomen.