Michiel Minderhoud nieuwe directeur van onderwijsverband PPO Rotterdam

19 april 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Onderwijssamenwerkingsverband PPO Rotterdam heeft voormalig BMC senior adviseur Michiel Minderhoud benoemd als nieuwe directeur-bestuurder. Minderhoud is de opvolger van Nicole Teeuwen, die de overstap maakt naar de Sectorraad Praktijkonderwijs.

Michiel Minderhoud is een professional met jarenlange ervaring in het onderwijsdomein. De afgelopen ruim veertien jaar is hij als senior adviseur en interim manager werkzaam geweest voor BMC Advies, waar hij in zijn meest recente rol deel uitmaakte van het kernteam Passend Onderwijs. Minderhoud heeft gedurende zijn loopbaan ruime expertise opgedaan in het speciaalbasisonderwijs (SBO) en alle clusters van het speciaal onderwijs (SO).

De afgelopen jaren heeft hij uiteenlopende rollen vervuld als sectordirecteur cluster 4, coördinator en directeur van Samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs, en REC Manager cluster 4. Ook is hij intensief betrokken geweest bij tal van bestuurlijke samenwerkingsvraagstukken en de financiering van Passend Onderwijs. Minderhoud is bovendien een veelgevraagd spreker rondom het onderwerp Passend Onderwijs.

Michiel Minderhoud, Directeur PPO RotterdamPer 1 april is Minderhoud een nieuwe bestuurlijke uitdaging aangegaan bij PPO Rotterdam. Dit samenwerkingsverband passend primair onderwijs van 21 Rotterdamse schoolbesturen stelt zich ten doel een succesvolle schoolloopbaan voor alle leerlingen in de gemeente Rotterdam te realiseren. In zijn nieuwe rol als directeur/bestuurder bij PPO Rotterdam zal Minderhoud onder meer vorm en inhoud gaan geven aan de verbinding tussen onderwijs en jeugdzorg, het verder uitrollen van de plannen in de wijken, de reductie van de doorverwijzingen naar het speciaal onderwijs, het verbeteren van de meerjarenbegroting en het versterken van de interne organisatie.

PPO Rotterdam is verheugd over de komst van Minderhoud. Voorzitter Huub van Blijswijk geeft aan: “Michiel heeft ons overtuigd met zijn enthousiasme, professionaliteit en gedrevenheid. Wij zien in hem de juiste persoon om, samen met de deelnemende schoolbesturen, medewerkers en scholen, het passend onderwijs in Rotterdam weer een stap verder te brengen.”

Op 28 maart heeft de Algemene Vergadering van PPO Rotterdam unaniem ingestemd met de benoeming van Minderhoud. De selectie- en benoemingsadviescommissie, betrokken bij de werving en selectie, waren eveneens unaniem positief, laat PPO Rotterdam weten. Deze maand vindt de bestuurlijke overdracht plaats.

Minderhoud is de opvolger van Nicole Teeuwen, die eerder al de overstap heeft gemaakt naar de Sectorraad Praktijkonderwijs. De afgelopen maanden werden haar taken waargenomen door ad interim directeur Frederik van Winkelen.