Aon steunt Rotterdamse Sporticonen en Fonds Gehandicaptensport

13 april 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Risico- en verzekeringsadviseur Aon Nederland heeft de samenwerking tussen Rotterdamse Sporticonen en Fonds Gehandicaptensport verstevigd. Daarmee levert Aon een waardevolle bijdrage aan de gehandicaptensport in Nederland.

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap. Voor deze mensen is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Twee organisaties die zich gezamenlijk inzetten voor deze doelgroep, en in het bijzonder gehandicapte jeugd, zijn het Fonds Gehandicaptensport en de stichting Rotterdamse Sporticonen. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt sportorganisaties zonder winstoogmerk, met als doel dat iedereen met een handicap de mogelijkheid krijgt om te  sporten. Stichting Rotterdamse Sporticonen bewaart het sportief-culturele erfgoed van Rotterdam en bevordert de gezondheid van de Rotterdamse jeugd via gratis, jaarlijks terugkerende jeugdsportevenementen met de naam en medewerking van Rotterdamse sporthelden.

De twee stichtingen zien hun inspanningen gesteund door tal van partnerorganisaties, waaronder ook Aon, met 2.900 medewerkers in Nederlands en activiteiten in meer dan 120 landen een van de grotere risicoadviseurs en verzekeringsmakelaars ter wereld. Als 1% FairShare partner* van Fonds Gehandicaptensport, ondersteunt Aon Nederland de verschillende projecten die voor de gehandicapte jeugd worden georganiseerd. Aon is (met zijn Aon Foundation) al jarenlang partner van het Fonds Gehandicaptensport. Zo steunt Aon sinds het begin het voorlichtingsproject (S)Cool on Wheels, waarmee ze al honderden kinderen in het basisonderwijs kennis lieten maken met gehandicaptensport. De ondersteuning, zo stelt de stichting, “bewijst dat Aon tot in de kern van de organisatie een betrokken en sportieve partner is.” 

Via het Fonds Gehandicaptensport is Aon een van de partners van Rotterdamse Sporticonen. Marc van Nuland, Country Manager Aon Nederland: ”Wij zijn trotse partner van deze stichtingen en vereerd een bijdrage te kunnen leveren aan alle prachtige initiatieven. Aon wil toegevoegde waarde leveren aan de lokale gemeenschap en samen met Fonds Gehandicaptensport en Rotterdamse Sporticonen stimuleren wij jongeren, en in het bijzonder kinderen met een beperking.”

Aon steunt Rotterdamse Sporticonen en Fonds Gehandicaptensport

Naast financiële ondersteuning vanuit Aon hebben de medewerkers in het kader van het partnerschap ook een actief aandeel in de uitvoering van projecten. “Juist deze sponsoring nieuwe stijl geeft de samenwerking extra waarde. Wij verheugen ons erop om die belofte ook met Aon waar te maken. In het belang van kinderen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken”, zegt Ed van Leeuwen, voorzitter van Rotterdamse Sporticonen.

Van Leeuwen is dan ook verheugd met Aon als partner: “Wij zijn er trots op dat Aon zo royaal intekent op het initiatief. Dit legt een stevig fundament onder onze gezamenlijke ambitie om kinderen met een beperking zo veel mogelijk deel te laten zijn van het sportplezier in onze feestelijke evenementen. Samen met kinderen zonder beperking.”

Een project dat de twee stichtingen onlangs organiseerden (in samenwerking met drie andere organisaties: de Dirk Kuyt Foundation, Mytylschool De Brug en Rijndam Revalidatie) was de ‘Alliantie voor kinderen met beperking’. Inzet is sportevenementen toegankelijk te maken voor kinderen met een handicap. Dit jaar is dit al bij zeven van in totaal zestien evenementen gerealiseerd.

* Enkele jaren geleden introduceerde Fonds Gehandicaptensport de 1% FairShare-regeling, waarbij het bedrijfsleven wordt gevraagd om 1% bovenop hun totale sportsponsoringsbudget te investeren, met als bestemming de gehandicaptensport.