Senne Achterberg verruilt RBS voor adviesrol bij FiSer Consulting

05 april 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

FiSer Consulting heeft een nieuwe professional aan het team toegevoegd: Senne Achterberg. Afkomstig van Royal Bank of Scotland (RBS), zal hij in zijn nieuwe rol als Consultant zijn uitgebreide kennis in change management, Lean en organisatieontwikkeling gaan inzetten voor klanten van het financial services-adviesbureau.

De afgelopen ruim negen jaar heeft Senne Achterberg uitgebreide kennis en ervaring opgebouwd in verschillende rollen bij RBS, met als meest recente functie die van Country Project Manager Netherlands. In die rol was hij de laatste circa drie jaar verantwoordelijk voor de afbouw van de Nederlandse activiteiten van de Britse bank, een proces dat vanaf 2015 werd ingezet. In dat jaar viel het besluit dat RBS zich vrijwel volledig zou terugtrekken uit ons land, met als gevolg dat de Nederlandse afdeling van de Britse bank zo’n 600 van de toen 650 arbeidsplaatsen schrapte*. 
 
In eerdere rollen was Achterberg bij RBS actief als onder meer Project Management Officer, Change Project Manager en Lean Change Agent, en richtte hij zich op het integreren van businessafdelingen, was hij verantwoordelijk voor het ontwerp en implementatie van het Target Operating Model, en was hij betrokken bij een wereldwijd strategisch programma binnen de afdeling Global Transaction Services. In zijn vroege loopbaan werkte Achterberg als Financial Services-medewerker bij ABN AMRO en vervolgens als Claims Officer bij Genworth.

Senne Achterberg, Consultant - FiSer Consulting

Begin april is Achterberg als Consultant gestart bij FiSer Consulting, een boutique adviesbureau dat zich uitsluitend richt op het financial services-segment. De focus van FiSer Consulting ligt specifiek op de segmenten corporate en private banking. Het bureau ondersteunt opdrachtgevers bij het doorvoeren van businesstransformaties, waarbij het FiSer Consulting zich vooral richt op de businesskant van verandertrajecten.

Over de komst en kwaliteiten van Achterberg, zegt FiSer Consulting: “Zijn sterke communicatie- en interpersoonlijke vaardigheden maken dat Senne snel verbanden kan leggen en kan communiceren met mensen op alle niveaus binnen een organisatie. Hij levert wat nodig is en wanneer het nodig is en is een teamspeler die weet wanneer hij moet leiden en wanneer hij moet volgen. Hij raakt gemotiveerd door complexe situaties en uitdagingen en vliegt deze aan met een can-do mentaliteit, een positieve houding en een focus op continue ontwikkeling.”

Voorafgaande aan zijn professionele loopbaan behaalde Achterberg een Master in geschiedenis aan Universiteit Leiden en studeerde hij Rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast rondde hij verschillende opleidingstrajecten af op het gebied van lean management, agile foundation en green belt lean six sigma.

* Anno 2018 lijkt het er op dat RBS, in navolging van de brexit, aanstalten maakt om een Europees kantoor in Amsterdam te vestigen. RBS moet vanwege de brexit een kantoor binnen de Europese Unie hebben, in aanvulling op het kantoor in Londen, om het recht te hebben nog alle producten binnen de EU aan te kunnen blijven aanbieden, in vaktaal ook wel aangeduid als paspoortrechten.