Erwin Winkel verbindt zich als geassocieerd partner aan fluent

10 januari 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Tot voor kort werkzaam als Sectormanager Gezondheidszorg bij ING, heeft Erwin Winkel de overstap gemaakt naar het adviesvak. Hij heeft zich als geassocieerd partner verbonden aan fluent, een Amsterdams adviesbureau voor de zorgmarkt.

Winkel zal intensief gaan samenwerken met het adviesbureau, dat zich toelegt op het helpen van opdrachtgevers uit de zorg bij het borgen van flexibiliteit en continuïteit binnen “het continu veranderende zorglandschap”. De ervaren bankier kan volgens fluent bogen op ruim twintig jaar ervaring “op alle niveaus” binnen het zorgdomein. Geert de Kousemaeker, Directeur bij fluent, laat in een reactie op de komst van Winkel weten verheugd te zijn met hun nieuwe aanwinst: “Ik ben blij dat we Erwin mogen verwelkomen. Erwin brengt naast veel ervaring ook nieuwe kennis en inzichten bij fluent. Erwin past goed in het team en we gaan binnenkort ook onze nieuwe propositie om de zorg te ontschotten aan het veld presenteren.” 

De Kousemaeker over de kwaliteiten van hun nieuwe associé: “Erwin biedt hoogwaardige dienstverlening op het grensvlak van zorg en financiering. Met focus op ziekenhuizen, instellingen in de ouderenzorg, (lokale) overheid, zorgverzekeraars en brancheorganisaties, en gericht op strategische advisering, organisatie inrichting en ontwikkeling en interimmanagement.” Daarnaast zal Winkel ook nieuwe content toevoegen aan het bestaande portfolio van fluent.

Erwin Winkel - Geassocieerd partner bij Fluent

De afgelopen ruim zesenhalf jaar werkte Winkel voor ING, waar hij als Sectormanager Gezondheidszorg sturing gaf aan het 'transitieproof' maken van de zorgportefeuille en de herpositionering van de grootbank. Voor die tijd zette hij zich als Senior Financieel Beleidsadviseur zo’n anderhalf jaar in voor de Landelijke Huisartsen Vereniging. Daarvoor was hij een kleine zeven jaar als Financieel Beleidsadviseur in dienst bij ActiZ, de branchevereniging van bijna 400 organisaties voor zorg en ondersteuning aan ouderen, (chronisch) zieken en de jeugd.

Winkel startte zijn loopbaan bij het Noord-Limburgse ziekenhuis VieCuri MC, waar hij voor een periode van acht maanden in dienst was als Bedrijfseconomisch Adviseur en betrokken was bij diverse projecten op bedrijfseconomisch en bedrijfskundig gebied. Voordat Winkel begon aan zijn professionele carrière, voltooide hij een heao-bachelor (Hoger Economisch en Administratief Onderwijs) aan Hogeschool Saxion en een master op het gebied van Beleidsgerichte Economie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Kousemaker en Winkels blikken vooruit op hun samenwerking en hoe deze zal worden vormgegeven: “We richten ons op de ontwikkeling van netwerkorganisaties in de zorg en bouwen gezamenlijk verder aan onze propositie als netwerkondernemer in de zorg. En onze gezamenlijke activiteiten verrichten we onder de vlag van fluent.”

Met minder dan tien professionals in dienst hanteert het boutique adviesbureau een ‘zorgbrede aanpak’ vanuit verschillende achtergronden. Dit betekent onder meer dat het bureau bij opdrachten zijn verscheidenheid aan invalshoeken actief inzet. “We doen dit altijd samen met de klant. We staan voor organisatieontwikkeling en minder voor legitimatie. Anticiperen in plaats van reageren is het devies”, aldus fluent.