Forse uitbreiding voor Crowe Horwath in Centraal- en Oost-Europa

15 september 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Crowe Horwath heeft een flinke uitbreidingsslag gemaakt in Centraal- en Oost-Europa. Het wereldwijde accountants- en adviesnetwerk heeft zeven nieuwe kantoren geopend die diensten leveren in negen Oost-Europese en Centraal-Europese landen.

Met meer dan 31.000 werknemers, verspreid over 200 kantoren in meer dan 130 landen, is Crowe Horwath een van de grootste accountancy- en adviesorganisaties ter wereld. Ook in Nederland levert Crowe Horwath vanuit verschillende kantoorlocaties diensten op het snijvlak van accountancy-, belastingadvies- en HR.*

Een van de geografische gebieden waar Crowe Horwath de afgelopen maanden zijn footprint flink heeft weten uit te breiden is in Centraal- en Oost-Europa. Zo heeft de adviesorganisatie recent diverse nieuwe kantoren geopend in negen landen in de regio. Er zijn nieuwe vestigingen geopend in Albanië, Bulgarije, Hongarije, Roemenië, Slovenië en Oekraïne. Het zevende kantoor beslaat de regio Polen, Tsjechië en Slowakije.
uitbreiding Crowe Horwath

Albanië: Opgericht in 2002 wordt Crowe Horwath Albanië gezien als een van de vijf grondleggers van het audit vakgebied in het land.

Bulgarije: Het Bulgaarse kantoor werd in 2010 opgericht en behoort qua grootte tot het negende netwerk van het land.

Hongarije: Het kantoor in Hongarije ging in 2001 van start en staat vooral bekend om zijn innovatie- en technologiegedreven benadering. Zo ontwikkelde het kantoor onder meer de tools Webstrust en D-Risk.

Polen, Tsjechië en Slowakije: Crowe Horwath startte zijn activiteiten in deze landen in 1990. Momenteel telt Crowe Horwath hier meer dan 500 partners en professionals, verspreid over zeven kantoren.

Roemenië: Het Roemeense kantoor is sinds 1994 operationeel en is qua grootte het zevende netwerk in het land.

Slovenië: Het Sloveense kantoor is een dochtervestiging van het huidige netwerkkantoor in Kroatië**.

Oekraïne: Het kantoor van Crowe Horwath in Oekraïne komt voort uit de fusie van vier kantoren, waarmee het geldt als een van de grootste multidisciplinaire kantoren en qua grootte als het zevende netwerk in het land.

Met het oog op de recente uitbreiding spreekt Kevin McGrath, CEO van Crowe Horwath International van “hoge marktverwachtingen”, daarbij verwijzend naar de snelle en stijgende groei binnen Centraal- en Oost Europa. “Het toevoegen van hoogwaardige en innovatieve kantoren aan ons netwerk is van groot belang om opdrachtgevers effectief te kunnen ondersteunen bij hun uitbreidingsplannen in deze groeiende markten. We heten alle nieuwe kantoren en hun professionals van harte welkom in de Crowe Horwath familie”, aldus de topman.

* Crowe Horwath is in Nederland vertegenwoordigd door Crowe Horwath Foederer, met acht kantoren en zo’n 400 medewerkers in dienst gespecialiseerd in onder meer accountancy-, belastingadvies- en HR-diensten en op het snijvlak van Corporate Finance, Estate Planning, pensioen en Risk Management. Daarnaast wordt het bedrijf in Nederland ook vertegenwoordigd door Crowe Horwath Peak, dat zich richt op gebieden als audit, accounting, belastingadvies, juridische zaken en payroll & HR services en verder gespecialiseerd in internationaal zakendoen en IT.

** Crowe Horwath is binnen de regio Centraal- en Oost-Europa ook actief in Kroatië (Crowe Horwath Croatia) en in Servië (Crowe Horwath BDM Serbia).