Joost Wagenaar aan de slag bij zorgadviseur Astrato

04 augustus 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Astrato, een adviesbureau met een focus op de zorgbranche, heeft zijn gelederen versterkt met Joost Wagenaar. In zijn nieuwe rol zal Wagenaar zich vanuit Astrato’s vestiging in Rosmalen bij opdrachtgevers gaan inzetten als Senior Business Consultant.

Joost Wagenaar is een ervaren adviseur en projectmanager die kan bogen op zo’n vijftien jaar aan ervaring, opgedaan binnen vooral het zorgdomein. Het grootste gedeelte van zijn loopbaan werkte hij bij PinkRoccade Healthcare, waar hij in 2003 startte, na eerder zijn Master in Technische Bestuurskunde te hebben behaald aan de TU Delft. Eerder studeerde hij al af in elektrotechniek aan Hogeschool Alkmaar, in de richting ICT.

Bij PinkRoccade Healthcare vervulde Wagenaar de rol van senior business consultant en werkte hij bij verschillende opdrachtgevers aan maatschappelijk relevante thema's rondom Zorg en ICT. De afgelopen maanden was hij als projectmanager onder meer betrokken bij projecten voor Careyn (kwaliteitsverbeteringstraject), Treant Zorggroep (digitaliseringsproject), en voor Marente (professionaliseringsslag).

Joost Wagenaar - AstratoBegin juni besloot Wagenaar na circa veertien jaar zijn werkgever te verruilen voor een nieuwe uitdaging. Hij heeft zich aangesloten bij Astrato, gevestigd in Maastricht en Rosmalen een adviesbureau dat zich concentreert op organisatiedvies op het gebied van business en IT binnen de zorgsector. Wagenaar, die gecertificeerd is in IPMA-C en Lean SixSigma (Green Belt), zal zich bij Astrato onder meer bezighouden met project- en verandermanagement.

Het adviesbureau leunt in zijn dienstverlening binnen de zorgbranche op vier pijlers. De pijler ‘Strategie’ drukt uit dat zorgorganisaties moeten inspelen op veranderingen in het landschap en verdere segmentering van de markt. Met ‘Transformatie en transitie’ wordt gedoeld op het helpen van organisaties bij het realiseren van ICT-strategieën. ‘Informatie en technologie’ duidt op de advisering omtrent de optimalisaties en herstructurering van ICT.  De pijler ‘Zorglandschap’, ten slotte, wijst op het centrale belang dat Astrato in haar opdrachten hecht aan de toenemende regionalisering en ketens binnen de zorg.