Voormalig KPMG partner Rob Peters neemt SAP specialist Asecom over

04 augustus 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Voormalig KPMG partner Rob Peters heeft per 1 augustus de Brabantse IT-dienstverlener en SAP partner Asecom overgenomen van oprichter Mick de Valk. Peters wil de komende tijd de dienstenportefeuille uitbreiden en hoopt (mede hierdoor) grotere klanten aan te trekken. 

Rob Peters is een professional met ruim twintig jaar ervaring in onder meer het audit en risk consulting domein. In zijn vroege loopbaan is Peters onder meer werkzaam geweest voor EY en Arthur Andersen. maar werkte het grootste gedeelte van zijn loopbaan, zo’n vijftien jaar, voor Big Four kantoor KPMG. In zijn laatste rol – als leading partner van de Enterprise Solutions afdeling van KPMG Advisory – richtte hij zich op ERP advies en stuurde hij grote teams aan.

De laatste tijd merkte Peters dat het ondernemersbloed bij hem begon op te spelen en kreeg hij de behoefte zelf de verantwoordelijkheid te dragen voor een organisatie. Met zijn overname van het Brabantse Asecom heeft Peters nu gehoor gegeven aan deze ambities. “Ik wilde gaan ondernemen binnen de IT-consultancy en stuitte op Asecom. Dat bleek een sterk logistiek gedreven IT-adviesbedrijf, waar ik veel aan denk toe te kunnen voegen”, aldus Peters. 

Asecom, gevestigd in Breda en Wijchen, heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot de grootste SAP-specialist voor het midden- en kleinbedrijf van Nederland*. De IT-dienstverlener werd in 2003 opgericht door Mick de Valk, die enige tijd geleden tot de conclusie kwam dat het bedrijf toe was aan een professionaliseringsslag. “Hij ziet in mij de juiste kandidaat om dit te realiseren”, aldus Peters, die toevoegt dat hij de komende tijd bezig zal zijn het bedrijf meer structuur te geven. Hieraan ontbreekt het tot op heden enigszins, mede doordat De Valk met name sterk is op commercieel en technisch vlak: “Ik wil vooral dat we in grotere teams projectmatig gaan werken, want daar vragen klanten om.” 

Rob Peters - Asecom

Groeiambities

Asecom bedient met zijn bijna 40 werknemers ongeveer 300 klanten, onder meer op het gebied van consultancy, ontwikkeling, hosting en accountmanagement. Peters heeft duidelijke doelstellingen voor de komende tijd, alleen voelt hij er niets voor deze uit te drukken in groeipercentages. Hij heeft het liever over de inhoudelijke en kwalitatieve ontwikkeling van de geboden diensten: “Het bedrijf moet groeien, de mensen moeten in hun werk kunnen groeien en we moeten innovatief zijn. We willen boven onszelf uitstijgen.”

Peters legt uit hoe deze groei volgens hem gestalte moet krijgen: “SAP innoveert zijn producten, wij moeten onze eigen aanvullende modules laten mee-innoveren. Daarnaast is het nodig om onze hosting en helpdesk te verbeteren om onze groei te continueren. Uiteraard blijven we ons huidige klantenbestand goed bedienen. De hoogste druk op dit moment zit op onze consultancy-tak, daar kunnen we wel wat extra mensen gebruiken.” Daarnaast geeft hij aan te willen groeien middels het aantrekken van grotere opdrachtgevers: “Met productontwikkeling van SAP en met name SAP Hana, ervaren we groeiende belangstelling van grotere organisaties. Dat is een doelgroep waar we ons meer op willen richten.” 

Portfolio uitbreiden

Tot slot laat hij nog weten enkele nieuwe vakgebieden aan het portfolio van Asecom te willen toevoegen. Waar het bedrijf zich nu met name concentreert op de supply chain, wil Peters hier graag ook finance en reporting aan toevoegen: “Dit sluit ook aan bij de behoeften van deze grotere bedrijven. Finance is in veel gevallen nog onderbelicht en iedere ondernemer wil wel een cashflow-overzicht hebben. Ik kom uit de finance- en reporting-hoek, dus daar kan ik mijn waarde aan het bedrijf toevoegen.” 

Peters krijgt door de overname 100% van de aandelen van Asecom in handen en zal daarnaast de leiding overnemen van De Valk. De oprichter en verkoper van de IT-dienstverlener zal na de overname nog wel in een commerciële rol actief blijven voor de onderneming. Tijdens het overnametraject werd er bemiddeld door Rembrandt M&A, een dochteronderneming van Rabobank met Nederlandse vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Rond de deal zijn geen financiële details naar buiten gebracht.

* In 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 en 2013 is Asecom door SAP uitgeroepen tot SAP Business One Partner van Nederland. In het jaar 2014 is Asecom bovendien uitverkozen tot best presterende SAP Partner in de Benelux.