Economisch adviesbureau Oxera opent nieuw kantoor in Rome

16 juni 2017 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Oxera heeft een nieuw kantoor geopend in Rome, de vijfde Europese vestiging van het financiële adviesbureau. Leonardo Mautino is aangetrokken om leiding te geven aan het nieuwe Roomse filiaal. Alfredo Macchiati is aangesteld als Senior Advisor ter ondersteuning van de business development activiteiten van het kantoor. 

Oxera is opgericht in 1982 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een van de grootste adviesbureaus in Europa die zich specialiseren in economisch onderzoek, met een personeelsbestand van meer dan 150 professionals. Met de opening van het nieuwe kantoor in de Italiaanse hoofdstad vergroot het adviesbureau zijn aanwezigheid in Europa – er bevinden zich ook al vestigingen in Londen (het hoofdkantoor), Oxford, Berlijn en Brussel. Met de vestiging in Rome wil Oxera zich beter positioneren in de Italiaanse markt en, via de inzet van een team van lokale experts, private en publieke klanten door heel het land van dienst zijn. Het klantenbestand van Oxera bestaat onder meer uit bedrijven, regelgevers en beleidsmakers van de overheid. 

Economisch adviesbureau Oxera opent nieuw kantoor in Rome

Het nieuwe kantoor zal worden geleid door Oxera-veteraan Leonardo Mautino, die zich in 2002 bij het adviesbureau aansloot, kort nadat hij zijn doctorsgraad in Economie behaalde aan de Universiteit van Oxford had. In zijn tijd bij Oxera is hij binnen de organisatie steeds verder opgeklommen, waarbij hij in 2014 werd benoemd tot Partner.

Het adviesbureau heeft Alfredo Macchiati (Senior Advisor) aangesteld om de ontwikkeling van het nieuwe kantoor te versnellen en de business development activiteiten te ondersteunen. Macchiati is sinds 2011 Professor of Economic Policy aan de Department of Political Science van Roomse universiteit LUISS. Naast zijn rol als hoogleraar heeft Macchiati, in diverse rollen binnen de publieke en private sector, ruim expertise opgedaan op het gebied van regulering en concurrentie op de energie-, transport- en infrastructuurmarkt.