Aeternus begeleidt Volkers tijdens overname van Reliëf

24 mei 2017 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Verpakkingsspecialist Volkers heeft Reliëf overgenomen, een prepressbedrijf uit Putten. Koper Rick Volkers werd tijdens de transactie ondersteund door adviseurs van M&A kantoor Aeternus.

Al sinds 1925 verzorgt Volkers design, artwork, prepress en opslag van digitale verpakkingsdata voor retailers, merkeigenaren en drukkerijen. In lijn met de groeistrategie van het familiebedrijf heeft topman Rick Volkers besloten om branchegenoot Reliëf in te lijven.

“Ik ken Harry van Asselt, directeur van Reliëf, al lang en we hadden altijd al een goede relatie met elkaar. Als we wat moesten uitbesteden wisten we elkaar te vinden. Gewoon een fijne collega”, zegt Volkers. Reliëf is volgens Volkers al 20 jaar een toonaangevend bedrijf op het gebied van beelddragers voor de verpakkingsindustrie, dat kwaliteit, snelheid en betrokkenheid hoog in ’t vaandel heeft staan.

Harry van Asselt en Rick Volkers

Met de overname breidt Volkers zijn productie-mogelijkheden verder uit, licht de topman toe. “Samen met Reliëf kunnen wij onze klanten een brede dienstverlening en grotere capaciteit aanbieden.” Daarnaast vraagt de keten in toenemende mate om nieuwe samenwerkingsvormen, “waarin vertrouwen en transparantie leading zijn”, aldus Volkers. Tot de klanten van Volkers behoren partijen als FairTrade, Leerdammer, Van Dobben, Johma en CêlaVíta.

Reliëf is per 1 april formeel onderdeel van de Volkers Groep – het bedrijf opereert onder eigen naam in de markt. “Wij hebben heel bewust gekozen om de naam Reliëf in stand te houden. Reliëf heeft een sterke naam en hun klantenrelaties zijn zeer hecht”.

Het aankooptraject voor Volkers werd begeleid door Aeternus, een M&A bureau met vestigingen in Eindhoven en Venlo.