Arjan van Dijk en Olaf van de Rijdt aan de slag bij Andersom

15 mei 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Boutique organisatie- en interim adviesbureau Andersom heeft de afgelopen maanden twee nieuwe adviseurs toegevoegd aan de gelederen: Arjan van Dijk en Olaf van de Rijdt.

Arjan van Dijk is een ervaren bestuurder en manager met meer dan dertig jaar ervaring in zowel het IT-domein als op het organisatievlak. Van Dijk startte zijn loopbaan als consultant bij Atos Origin, waar hij vijftien jaar bleef en uitgroeide tot Manager. Daarop verliet hij de adviesbranche voor een rol als bestuurder bij ECDL, een ontwikkelaar van competentiegerichte toetsen.

Na enkele jaren als Verandermanager bij Bisnez Management, werkte hij zo’n tien jaar als IT-verantwoordelijke bij woningcorporaties Ymere en Stadgenoot. De afgelopen twee jaar is Van Dijk bij ERP-leverancier Cegeka-Dsa verantwoordelijk geweest voor onder andere het portfolio-, partner- en release-beleid in de corporatiemarkt. Van Dijk is één van de initiatiefnemers van architectuurstandaarden CORA en VERA.*

Per 1 mei besloot Van Dijk een nieuwe uitdaging aan te gaan en zich als Organisatieadviseur aan te sluiten bij het in Sint-Oedenrode gevestigde Andersom. Het organisatieadviesbureau ondersteunt organisaties (vooral woningcorporaties, waterschappen, gemeenten en zorginstellingen) met mensgerichte organisatieontwikkeling en -verandering.

Arjan van Dijk en Olaf van de Rijdt, Andersom

Olaf van de Rijdt voegde zich eerder dit jaar al bij het team van Andersom, waar hij als Organisatieadviseur & Coach is aangesteld. Van de Rijdt was de afgelopen jaren als coach en interim-manager betrokken bij leiderschapstrajecten en implementaties van nieuwe processen en kernwaarden, onder andere bij Woonkracht10 en de bloemenveiling Aalsmeer (RoyalFloraHolland). Van de Rijdt heeft elf jaar ervaring als Manager Wonen bij Portaal en Mitros en was daar betrokken bij procesimplementaties en organisatieveranderingen. In zijn nieuwe rol zal hij zich vooral richten op verander- en leiderschapstrajecten, organisatieontwikkeling en coaching van leidinggevenden en hun teams.

Tegelijkertijd heeft Andersom recent afscheid genomen van enkele professionals. Coen Faessen, ruim negen jaar werkzaam als adviseur bij Andersom, heeft de overstap gemaakt naar Connexxion, waar hij is aangesteld als HR Manager. Adviseur en partner Tom Nobbe heeft na acht jaar de overstap gemaakt naar Maastricht University, waar hij inmiddels werkzaam is als Informatiemanager. Tenslotte is Hans Nijssen, mede-eigenaar en hiervoor directeur van het bureau, met pensioen gegaan.

Met de recente toevoegingen van Van Dijk en Van de Rijdt telt het team van Andersom nu elf adviseurs en projectmanagers.

* CORA (Corporatie Referentie Architectuur) en VERA (Volkshuisvesting Enterprise Referentie Architectuur).