LINKIT lanceert ITNEXT, kennisplatform en community voor ICT'ers

03 mei 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

LINKIT, een IT-sourcingonderneming, heeft ITNEXT gelanceerd, een nieuw platform voor professionals in het ICT-domein. Het platform, dat wil uitgroeien tot een community en kennisnetwerk, richt zich vooral op trending en toekomstige IT onderwerpen, zoals artificial intelligence, agile software ontwikkeling en DevOps.

Met meer dan 700 IT-specialisten werkzaam voor LINKIT is het bureau een van de grotere ICT-dienstverleners en detacheerders van Nederland. De onderneming, opgericht in 1998 door Bert Peters en gevestigd in de Meern, bedient klanten zoals IBM, KLM, Robeco en vele anderen.

Als onderdeel van een bredere strategische koerswijziging, die het bedrijf in 2015 doorvoerde, heeft de IT-sourcingonderneming de focus meer verlegd op kennisdeling. “We hebben de overtuiging dat delen, verbinden, samenwerken en leren de leidraad vormen in alle aspecten van de organisatie”, aldus Pascal Rinck, Event en PR Manager bij LINKIT.

Terug naar de roots

De nieuwe strategie* is er op gericht LINKIT terug te brengen naar de roots: het sourcen van IT vraagstukken en het zijn van een kennisorganisatie. Transparantie en eenheid werden gekozen als belangrijkste pijlers van de cultuur en door de mate van interne en externe samenwerking te verhogen, verwacht het bedrijf zijn bredere doelstellingen beter te kunnen faciliteren.

Om de doelstellingen verder te ondersteunen, heeft LINKIT een nieuwe community voor IT professionals gelanceerd, genaamd ITNEXT. Arian Khamooshian, directeur business development bij LINKIT, geeft tekst en uitleg: “In de hedendaagse IT markt waar wij ons in bevinden, heeft een IT bedrijf zonder een actieve community met online en offline kenniskanalen, weinig toegevoegde waarde. Dit staat dan ook op nummer één in onze strategie.”

Op het ITNEXT platform krijgen bezoekers toegang tot het laatste nieuws en trends omtrent onderwerpen als DevOps, Internet of Things, Artificial Intelligence, Cybersecurity, Big Data en Data Analytics, maar ook op het gebied van nog technischere onderwerpen als Coding (zowel back-end als front-end) of IT Infrastructuur. Doelgroep van het nieuwe platform vormen onder meer Developers, Software Engineers, Quality Assurance, Operations, Scrum Masters, Product Owners en IT managers.

LINKIT is ook in het buitenland actief, en tegen deze achtergrond worden kennisartikelen door IT professionals van alle uithoeken van de wereld gelezen. Khamooshian: “Het is erg gaaf en inspirerend om te zien dat kennisartikelen van collega’s wereldwijd worden gelezen door duizenden IT professionals, en dat collega’s op evenementen spreken over hun expertise en ervaring voor honderden bezoekers”. De community is inmiddels al enige tijd online – op dit moment zijn er meer dan 100 kennisartikelen te vinden – en aangezien het platform het eerste volwassenheidsniveau voorbij is, heeft LINKIT besloten er in het openbaar ruchtbaarheid aan te geven.

De content werd overgezet vanuit de Knowledge Base op de eigen website van LINKIT naar een aparte website op het platform Medium. Met meer dan 30 miljoen maandelijkse bezoekers is Medium een van de grootste online community-oplossingen voor organisaties.

DevOps, Internet of Things, Artificial Intelligence, Blockchain, Cybersecurity, Big Data, Data Analytics, Coding, Java, IT Infrastructuur

ITNEXT heeft echter de ambitie uitgesproken uit te groeien tot meer dan alleen een website – LINKIT wil dat het platform zich ontwikkelt tot een onafhankelijke community waar kennisdeling en inspiratie centraal staan. “ITNEXT is een plek om te schrijven, discussiëren en feedback te ontvangen over kennisartikelen. Een plek om het eens of oneens te zijn én te ontwikkelen waar het kan. Een plek om te groeien, gedreven door eigen kracht en die van de community”, aldus Khamooshian.

ITNEXT Summit

Om kennisdeling verder te bevorderen, organiseert ITNEXT ook kennisevenementen. Zo worden er maandelijkse meetups georganiseerd die door alle community-leden en geïnteresseerden vrijelijk bezocht kunnen worden. Deze meetups worden bij LINKIT op kantoor, bij klanten, partners, sponsors en/of externe eventlocaties georganiseerd. Ook is er een jaarlijkse conferentie – de eerste editie van de ITNEXT Summit vond plaats in september 2016, wat met 250 bezoekers een succes was.  Voortbouwend op dat momentum wordt er momenteel gewerkt aan de ITNEXT Summit 2017, die aankomende november in Amsterdam zal worden gehouden.

* Deze vernieuwde corporate strategy leidde ook tot een nieuwe branding: nieuwe kleuren, nieuwe schrijfwijze en een nieuwe pay off: Building IT Together.