Mercer en Van Stuijvenberg Financial Services verlengen samenwerking

11 april 2017 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

Mercer heeft haar samenwerking op het gebied van balansmanagement en renteafdekking met Van Stuijvenberg Financial Services verlengd. De partijen werken al meer dan tien jaar nauw samen. 

In het afgelopen decennium heeft Mercer, een internationaal advieskantoor, in ons land meer dan 40 pensioenfondsen, met een totaal belegd vermogen van ruim €150 miljard, geadviseerd. Hierbij zijn risicomanagement en Liability Driven Investment (LDI) applicaties continu doorontwikkeld in samenwerking met Van Stuijvenberg Financial Services.

De samenwerking verloopt naar tevredenheid, laat Jan Willem van Stuijvenberg, oprichter van Van Stuijvenberg Financial Services weten. “Sinds 2006 hebben we samen mooie stappen gemaakt. De directe input en feedback van de consultants is zeer waardevol bij de ontwikkeling van applicaties.”

Mercer en Van Stuijvenberg Financial Services verlengen samenwerking

Tegen deze achtergrond hebben de partijen besloten om ook de komende drie jaar de handen ineen te slaan. “Voor Nederlandse pensioenfondsen is de juiste structurering en monitoring van de renteafdekking van fundamenteel belang. We werken nu elf jaar samen met Van Stuijvenberg Financial Services op het gebied van LDI en risicomanagement. Door deze samenwerking hebben wij veel waarde kunnen toevoegen voor onze klanten. Dit blijft een belangrijk aandachtspunt in de toekomst en mede daarom hebben beide partijen een contract getekend waarbij de samenwerking met drie jaar wordt verlengd”, aldus Karin Roeloffs, hoofd Mercer Investments Nederland. 

Binnen het samenwerkingsverband is Van Stuijvenberg Financial Services verantwoordelijk voor de doorlopende ontwikkeling van applicaties en ondersteunt daarnaast binnen Mercer de consultants met name op het gebied van LDI. Roeloffs: “Van Stuijvenberg Financial Services brengt ons een sterke combinatie van LDI kennis en ervaring met applicatieontwikkeling.” 

Van Stuijvenberg laat weten uit te kijken naar de samenwerking: “Mercer is een zeer professionele en plezierige partij om mee samen te werken.”